Alexa Skills

Wat zijn Amazon Alexa Skills?

Amazon Alexa kan uit zichzelf standaard al heel veel. Het kan muziek streamen van diverse muziekdiensten. Ook kan het je Philips Hue smart bulbs of alles wat via een SmartThings hub verbonden is bedienen. Via de IFTTT dienst kan je diverse andere functies toevoegen. En uiteraard kan je bij Amazon miljoenen producten bestellen. Gewoon door je stem te gebruiken.

Wat is de Smart Home Skill API?

Maar wat het succes van Amazon Alexa écht vooruit heeft gestuwd als platform – en niet alleen als intelligente software in een speaker – is de Smart Home Skill API. Hiermee kunnen ontwikkelaars van derde partijen gemakkelijk apps creëren die gebruik maken van de kracht van Alexa: Amazon Alexa Skills. Diverse grote namen hebben dit al gedaan en er zullen er zeker meer volgen. Vooral omdat de populariteit van de Amazon Echo blijft groeien.

Een API is een afkorting voor ‘application programming interface’, een stuk software waarmee ontwikkelaars bouwstenen in handen krijgen waarmee ze gemakkelijk kunnen ontwikkelen voor het platform.

Alexa Skills

De API van Amazon standaardiseert het proces waarmee de makers van slimme verlichting, slimme thermostaten en slimme schakelaars Alexa Skills kunnen maken. Die zijn vervolgens door gebruikers te downloaden.

Als je bijvoorbeeld een slimme thermostaat maakt en deze met de Smart Home Skill API aan Alexa koppelt dan gebruikt deze dezelfde standaard terminologie die Alexa al kent. Daardoor kan je de thermostaat bedienen met standaard commando’s als ‘doe de temperatuur omhoog’ of ‘zet de temperatuur op 20 graden’.

Waar vind je Amazon Alexa Skills?

Hier vind je de Amazon Alexa skills.

En hier vind je de Smart Home Skill API.