Amazon werkt aan smart glasses en een Amazon home security system. Beiden kunnen samenwerken met de Echo smart speakers en de Alexa virtual assistant.

Smart Glasses

Met de smart glasses hebben de dragers overal toegang tot Alexa. Om zo weinig mogelijk op te vallen lijkt de bril op een normale bril. Voor het geluid maakt hij gebruik van een bot geleidingssysteem. Hiermee kan de drager Alexa horen zonder dat een koptelefoon nodig is.

Amazon Home Security System

Het Amazon Home Security System maakt deel uit van de lijn van smart home apparaten. De camera heeft netwerkmogelijkheid en ondersteunt diverse Echo producten. Je kan de beelden van de camera bijvoorbeeld bekijken op het scherm van de Amazon Echo Show.

Echo heeft grote voorsprong op Google Home

Alexa en de Amazon Echo hebben sinds hun lancering goede resultaten laten zien. Waarschijnlijk is dat de reden dat Amazon besluit om uit te breiden naar smart glasses en nieuwe smart home beveiligingsapparaten. Naar verluidt heeft Amazon met de Echo op dit moment 70% van de markt van smart speakers in handen. Daarmee heeft het bedrijf een forse voorsprong op de Google Home smart speaker.

Google Glass

Het is op dit moment nog onbekend óf en wanneer beide producten geïntroduceerd gaan worden aan het grote publiek. Het blijft interessant om te zien hoe de smart glasses zullen worden ontvangen. Google Glass was niet bepaald een succes bij consumenten. In 2015 werd het omgedoopt tot ‘project Aurora’ en worden de slimme brillen bijna alleen nog maar gebruikt door Google medewerkers.