De bekende Scandinavische sloten gigant ASSA ABLOY neemt de succesvolle Silicon Valley startup August Home over. August is de ontwikkelaar van populaire smart home sloten.

ASSA ABLOY Groep

ASSA ABLOY is in 1994 ontstaan ​​door de fusie van ASSA in Zweden en Abloy in Finland. Sindsdien is ASSA ABLOY uitgegroeid van een regionaal bedrijf naar een internationale groep. Met 50 kwaliteitsmerken, 150 werkmaatschappijen, 43.000 professionals en een jaarlijkse omzet van meer dan EUR 48 miljard is ASSA ABLOY wereldmarktleider in ‘Door Opening Solutions’.

Yale Locks

ASSA ABLOY is ook het bedrijf achter merken als: Unilock, Keylock, Arrow en Mul-T-Lock. In Nederland zijn ze vooral bekend als het bedrijf wat tegenwoordig achter het bekende Lips merk zit. Ook maken ze smart home producten waaronder de slimme Yale Locks.

August Home

August Home is een succesvolle Silicon Valley startup die bekend is van de August Home smart home producten. Vooral sloten en beveiligingsoplossingen. Onlangs brachten ze nog nieuwe versies uit van hun populaire beveiligingsproducten. Inmiddels hebben ze de August Smart Lock op de markt en de Doorbell cam.

Samenwerking met Walmart

Het bedrijf heeft al sinds de oprichting een trouwe schare fans. Ook heeft August Home een aantal belangrijke samenwerkingspartners. Denk maar aan bedrijven als Walmart, Airbnb, Amazon, Apple, Google , HomeAway en Nest. Walmart test op dit moment een service waarbij boodschappen tot in je huis en zelfs tot in je koelkast kunnen worden bezorgd. Uiteraard ondersteund door de smart home producten van August Home.

Details zijn niet bekend gemaakt maar er zal een groot bedrag voor August Home neergelegd zijn. De startup haalde deze zomer nog $25 miljoen dollar op om de integratie met andere smart home producten verder uit te breiden. Zo zijn ze inmiddels al compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Assistant.

ASSA ABLOY verwacht dat de overname eind dit jaar helemaal rond zal zijn.