De August Smart Lock krijgt ondersteuning voor de Apple Home app. Dit slimme slot was al geschikt voor HomeKit maar miste, sinds iOS 10 verscheen in september, wel ondersteuning voor de Apple Home app. Vandaag verandert dat dankzij een nieuwe firmware update die wordt uitgerold voor de smart lock.

Voor de komst van iOS 10 was Smart Lock net zo compatible met het smart home framework van Apple als ieder ander HomeKit device. Het werkte met Siri, je kon taken automatiseren en het werkte met app control van third-party HomeKit apps.

Toen verscheen iOS10 met een ingebouwde Home app voor het beheren en besturen van HomeKit en verdween dat. Met de firmware update, die nodig is vanwege de strikte beveiliging van Apple, krijgt de August Smart Lock gelukkig toegang tot de nieuwe Home app.

Ondersteuning voor de Home app betekent dat je de August Smart Lock kan vergrendelen of ontgrendelen met een druk op de knop binnen de app. Het wordt zo simpel dat je alleen maar je telefoon hoeft te ontgrendelen en Touch ID hoeft te gebruiken. Ook krijg je nu meldingen van de app wanneer het slot wordt gebruikt (als je dat wilt).

En, misschien nog wel belangrijker, de August Smart Lock kan nu ook worden bediend via de ingebouwde Home app op WatchOS3.

Bron: 9to5Mac