Smart Home producent August Home houdt onze voordeuren veilig met twee volledig vernieuwde versies van de August Smart Lock. Van de Doorbell Camera komt ook een professionele versie uit.

August Smart Lock

De derde generatie van de August Smart Lock heeft een nieuw ontwerp gekregen. Ook is de accuduur sterk verbeterd ten opzichte van de tweede generatie. Ze brengen een goedkopere variant uit, de ‘August Smart Lock’ met wat minder mogelijkheden. Daarnaast verschijnt nu ook de duurdere ‘August Smart Lock Pro + Connect’ met een heel ander ontwerp en veel meer mogelijkheden om op afstand je deur te beveiligen.

DoorSense

Daarbij heeft August een nieuwe functionaliteit toegevoegd die ze DoorSense noemen. Dat is een sensor die je naast je slot kan installeren en die je vertelt of de deur open of dicht is. Met DoorSense kan de Auto-Lock feature de deur automatisch op slot doen zodra deze dicht is. Voorheen werkte Auto-Lock alleen met een timer.

Nu ook Apple HomeKit

De nieuwste generatie Smart Locks maakt het product meer geschikt voor mensen die minder hebben met technologie. Het ronde ontwerp is gebleven waarbij het binnenwerk is aangepast zodat het slot ook stiller is geworden. De Smart Lock Pro gebruikt het Z-Wave Plus protocol waarmee je het kan verbinden met andere smart home systemen. Hij is compatible met Alexa, Google Assistant en sinds kort ook met Apple HomeKit. Er is ook een nieuwe feature die alleen op de Pro variant werkt en waarbij gebruikers een notificatie krijgen wanneer er een deur open is gebleven of als er een familielid thuis komt.

Doorbell Cam Pro

August brengt ook een Pro versie van de Doorbell Cam uit. Het nieuwe apparaat heeft een ingebouwde lamp die aan gaat zodra hij beweging ziet. Ook is de videokwaliteit sterk verbeterd ten opzichte van de standaard versie. Ook is er een nieuwe feature die ze HindSight noemen waarbij er een paar seconden voordat er een beweging is gedetecteerd al video wordt opgenomen. Zo mis je niet de belangrijkste momenten als je terug kijkt. Volgens August neemt de camera constant video op en wist hij dat vervolgens. Hierdoor is het mogelijk om ook de beelden voorafgaand aan de detectie te zien.

Het ziet er helaas wel naar uit dat de August Home producten voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar zullen zijn.

Doorbell Cam Pro