Als lezer van dit stuk is de kans groot dat je dure technologie in huis hebt. En wat is de beste manier om dure technologie te beveiligen tegen inbrekers? Met andere technologie natuurlijk! Zoals een smart home beveiligingscamera.

Vroeger moesten beveiligingssystemen altijd worden geïnstalleerd door professionals. Iets wat vaak veel geld en tijd kostte. Tegenwoordig zijn er enorm veel mogelijkheden om zélf laagdrempelig en snel een beveiligingssysteem in je huis te installeren.

In dit stuk kijken we vijf goede in- en- outdoor beveiligingscamera’s die momenteel te koop zijn.

1. Nest

Nest is natuurlijk een bekende naam op het gebied van huis automatisering. Vooral dankzij de thermostaat en diverse in- en outdoor camera’s die je kunt kopen. De camera’s nemen alles 24/7 op via het Nest Aware abonnement (kost extra). Hiermee sla je 40 dagen aan beelden veilig op in de cloud. Je zal nooit meer iets missen als er iets in- of rondom je huis gebeurt.

In alle gevallen krijg je een notificatie via je smartphone als er iets te melden is. De camera kijkt naar bewegingen en luistert naar verdachte geluiden zoals brekend glas. Bij een alarm krijg je onmiddellijk een bericht met daarbij een foto van wat er gebeurt. Iedere camera heeft ook een ingebouwde speaker en microfoon zodat je kan horen wat er gebeurt. Ook kan je communiceren met anderen terwijl je zelf niet thuis bent. De installatie is zeer simpel. Neerzetten of ophangen, app installeren en klaar.

Meer info.

2. Netatmo

De outdoor beveiligingscamera van Netatmo werkt als een normale lamp. Daardoor kost het maar een paar minuten om een bestaande lamp hiermee om te wisselen. Daarmee krijg je dan een beveiligingssysteem die ook fungeert als een sterke schijnwerper. De camera detecteert en rapporteert in real time als er bijvoorbeeld iemand buiten rond hangt. Ook krijg je een live stream en regelmatige foto-updates via je smartphone.

‘s Nachts heb je ook goed zicht waarbij je kan kiezen tussen een discreet infraroodlicht of de schijnwerper. Je kan deze ook zo opzetten dat hij automatisch aan gaat zodra hij beweging ziet. Video’s kan je gratis opslaan via een SD kaart, FTP of Dropbox.

Meer info.

3. Toucan Surveillance Kit

Toucan heeft een andere aanpak wat de beveiliging van je huis betekent. Het stelt je in staat om een smart systeem aan je bestaande buitenverlichting toe te voegen. Ze beloven zelfs dat dit je maar 15 minuten kost en dat hier geen boorwerk of kabels voor nodig zijn. Het apparaat maakt connectie via USB waarna je eventuele bezoekers van je huis kunt zien en met ze kunt communiceren. Daarnaast kan het systeem bij beweging automatisch een lamp aan laten gaan of een video-opname starten. Om eventuele indringers af te schrikken kan je ook nog een alarm af laten gaan.

Als er iets gebeurt krijg je hier automatisch een melding van. Je kan dan twee uur video terugkijken en je mag kosteloos drie video’s per maand downloaden.

Meer info.

4. Canary

Canary is een all-in-one beveiligingssysteem. Het heeft een HD camera met nachtvisie. Hiermee kan je alles zien wat er in je huis gebeurt. Je zet hem gewoon op een plank of tafel en het werkt vanzelf. Verder zijn er dus geen kabels nodig en hoef je niets extra te installeren. Met de Canary app krijg je automatisch een melding zodra er iets in je huis gebeurt. Vervolgens kan je kiezen of je live kijkt, het alarm af laat gaan of direct de beveiligingsdienst belt.

Canary is zelfs zo slim dat hij kan leren wanneer je meestal de deur uit gaat om zo te snappen wanneer hij wel en niet hoeft ‘op te passen’. Ook kan hij de luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid monitoren om je zo inzicht te geven in waar er eventueel problemen in je huis kunnen zijn.

Meer info.

5. Piper

Piper is deels beveiligingscamera en deels huisautomatiserings-apparaat. De camera heeft diverse security modi. Hij kan letten op ongebruikelijke bewegingen of geluid waarbij je de keuze hebt om een luid alarm af te laten gaan. Via de handige app kan je dit allemaal instellen. Verder is er video monitoring waarmee je met een bewegende camera mét zoom en een hoek van 180 graden alles kunt zien. Ook heeft de camera een speaker en microfoon waardoor je met iemand in je huis kunt communiceren.

De kracht van Piper zit vooral in de huisautomatiserings opties die er in zitten. Je kan hiermee allerlei smart devices in je huis bedienen.

Meer info.

Bron: Pastemagazine