De Nest Cam Indoor is een slimme beveiligingscamera. Hij helpt je op je huis te passen, zelfs wanneer je weg bent. Via een Full HD camera kan je dag en nacht op je smartphone of tablet zien wat er thuis gebeurt.

De installatie is simpel. Je plaatst de Nest Cam ergens in je huis met de handige magnetische standaard. Vervolgens sluit je hem aan op het stopcontact en configureer je hem met de app. Vanaf dat moment is hij altijd actief en waarschuwt hij je als hij denkt dat er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld als er een opvallende beweging te zien is, of een bepaald geluid zoals een dreun of rinkelend glas. De Nest heeft namelijk ook een ingebouwde microfoon. Je krijgt dan een melding op je telefoon of tablet met een foto van het belangrijkste moment.

En dan is het aan de ontvanger om, indien nodig, in actie te komen. Een van de opties is om via de ingebouwde luidspreker op afstand indringers af te schrikken. Of gewoon de hond van de bank te sturen natuurlijk…

Zodra je een abonnement neemt op Nest Aware krijg je nóg veel meer mogelijkheden. De Nest Cam neemt dan dag en nacht op en slaat tot 30 dagen aan videobeelden veilig op in de cloud. Zo mis je nooit meer iets. Ook zie je met Nest Aware het verschil tussen mensen en voorwerpen. Vanaf dat moment ontvang je dan alleen meldingen die er echt toe doen. Geavanceerde algoritmen in de cloud worden ingezet om alleen die activiteiten te selecteren die jij belangrijk vindt. Je ontvangt dan ook een speciale melding wanneer de Nest Cam Indoor een persoon ziet. Bijvoorbeeld als iemand de kamer binnenkomt en met zijn of haar gezicht in beeld verschijnt.

Ook kan je meldingen ontvangen wanneer er iets gebeurt op bepaalde belangrijke plekken die je zelf definieert. Zoals de kluis. Of de koektrommel!

Tenslotte kan je met Nest Aware via de beeldlijn optie snel een bepaald moment opzoeken. Zoals dat schattige moment met de kleine gisteren.

Uiteraard werken de Nest Cam Indoor en de Nest Cam Outdoor met elkaar samen én met andere Nest producten om je huis veiliger te maken. Je kunt hem zelfs verbinding laten maken met je lampen en raambekleding om in je afwezigheid de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

Bron: Nest