We hebben natuurlijk al een tijdje de Nest Cam Indoor. Binnenkort verschijnt de versie voor buiten die – verrassing – de Nest Cam Outdoor heet.

De Nest Cam Outdoor heeft een groothoek stand van 130 graden en streamt in Full HD ieder detail. Je kan ermee tot 8X inzoomen. Ook geeft hij ‘s nachts in het donker een prima beeld.

De camera is robuust, weersbestendig en eenvoudig zelf te installeren. Daar zijn geen externe hubs of vele snoeren voor nodig. Hij ziet er goed uit en maakt gewoon gebruik van netstroom. Geen gedoe dus met lege batterijen. Vanaf dat moment doet hij 24/7 zijn werk en kan je via je smartphone of tablet naar de beelden kijken. Zodra er iets verdachts gebeurt ontvang je automatisch een melding.

Handig is ook dat hij een ingebouwde microfoon en luidspreker heeft. Je kan dan bijvoorbeeld tegen de postbode zeggen dat hij gerust zijn pakje achter kan laten.

Als je een abonnement neemt op Nest Aware krijg je nog meer mogelijkheden. De Nest Cam Outdoor slaat dan 30 dagen aan videobeelden veilig op in de cloud. Ook wordt hij met de extra cloud technologie intelligenter en kan hij beelden herkennen zodat hij onderscheid kan zaken tussen zaken die hij ziet en hoort. Hij ziet dan bijvoorbeeld ook duidelijk het onderscheid tussen mensen en dingen. Ook kan je een speciale melding ontvangen wanneer er iemand naar de voordeur loopt of met zijn of haar gezicht in beeld verschijnt.

Ook kan je hem zo instellen dat je meldingen ontvangt als er iets gebeurt op belangrijke plekken zoals een deuropening of de garage. Met de beeldlijn optie kan je snel kijken wie bijvoorbeeld je pakketje drie dagen geleden heeft meegenomen.

Tot slot kan je gezinsleden toegang geven tot je Nest-account, zodat iedereen een oogje in het zeil kan houden. Of je kan openbare, of met een wachtwoord beveiligde, livestreams maken zodat je de beelden kan delen met je vrienden of de buren.

Uiteraard werken de Nest Cam Indoor en de Nest Cam Outdoor samen met andere Nest-producten om je huis veiliger te maken. Je kunt Nest zelfs verbinding laten maken met je lampen en raambekleding om in je afwezigheid de indruk te wekken dat er iemand thuis is.

Bron: Nest