Het Sunflower Home Awareness System is een drone beveiligingssysteem waarbij intelligente buitensensoren samenwerken met een vliegende camera drone. Om zo op ieder moment een totaalbeeld te kunnen geven van alles wat er rondom je huis gebeurt.

Het drone beveiligingssysteem bestaat uit twee verschillende onderdelen. Ten eerste de geavanceerde sensoren die je rondom je huis installeert. Die detecteren beweging, vibraties en geluid. Ten tweede is er de drone. Zodra je ergens poolshoogte wilt nemen dan laat je de drone ernaartoe vliegen zodat je live video kunt bekijken van de gebeurtenis.

Geavanceerde sensoren gebruiken machine learning

De sensoren die je om je huis plaatst zien er uit als normale tuinverlichting maar maken gebruik van machine learning om te begrijpen wat er precies in hun omgeving aan de hand is.

In het geval dat de verstoring een rondscharrelende eekhoorn betreft dan kunnen de sensoren deze zelfs wegjagen dankzij flitslichten en een waarschuwingstoon. Mocht het de visite zijn die arriveert dan kan deze welkom worden geheten door een subtiele toename in lichtintensiteit. Mochten het ongenode gasten zijn dan is het weer terug naar flitslichten en waarschuwingstonen.

Autonoom vliegende drone

De drone zit ondertussen in zijn eigen weerbestendige buitenhuisje, compleet met automatische deur. Als hij in actie komt dan hoef je geen drone piloot te spelen. Hij vliegt volledig autonoom. De hoge resolutie camera maakt zelfs ‘s nachts prima beelden met infrarood licht en nachtvisie.

Een klein minpuntje is wel dat de accu van de drone erg kort mee gaat, namelijk zo’n 15 tot 20 minuten. Maar dat mag geen probleem zijn omdat de drone telkens maar een paar minuten in actie hoeft te komen. Waarbij hij zichzelf telkens opnieuw oplaadt.

Voor ons lijkt dit drone beveiligingssysteem nu misschien enorm futuristisch. Ooit zullen onze kinderen echter raar opkijken van een beveiligingscamera die stil staat en niet kan vliegen.

Bron: Digitaltrends