Dojo is een slim beveiligingsapparaat dat alle apparaten die thuis op je netwerk aangesloten zijn in real-time in de gaten houdt en beveiligt tegen cybersecurity en privacy bedreigingen. Het steenvormige apparaat beveiligt al je connected devices thuis, zoals je: koelkast, wasmachine, baby monitor, alarmsysteem, verlichting of slimme sloten tegen ongewenste indringers.

Hackers

Beveiliging is een van de grootste zorgen die consumenten hebben met betrekking tot hun smart home apparaten. De angst dat iemand je slimme verlichting of het slimme slot op je voordeur hackt is iets wat de mensen erg bezig houdt. Veel smart home apparaten hebben geen ingebouwde beveiligingsprotocollen zodat ze gemakkelijk benaderd kunnen worden door hackers. Die ze vervolgens weer gebruiken om toegang te kunnen krijgen tot andere apparaten in je huis.

Dojo helpt om ieder apparaat wat met je Wifi netwerk verbonden is te beveiligen. Zie het als een soort virtueel schild wat hackers op afstand houdt. Het apparaatje gebruikt ‘intelligent learning’ om je activiteiten te monitoren. Zodra het een verdachte activiteit waarneemt dan stuurt hij je een notificatie. De slimme steen bewaakt ook continu je thuisnetwerk en doet hier regelmatig de nodige aanpassingen aan.

Hoe werkt Dojo?

Simpel. Je router wijst IP adressen toe aan ieder connected apparaat in je netwerk. Dojo neemt deze taak over en deelt de IP adressen uit. Door dit proces te beheren is hij in staat om eventuele aanvallen te detecteren en in de kiem te smoren. Daarbij maakt hij ook continu gebruik van de actuele kennis van het crowdsourced Dojo kennisnetwerk. Hierdoor is hij altijd op de hoogte van de laatste bedreigingen.

Via de app (Android en iOS) kan je real-time notificaties krijgen van gebeurtenissen. Dat kan huiseigenaren die veel connected devices hebben de nodige gemoedsrust geven. Het aantal apparaten wat je aan kan sluiten is vrijwel onbeperkt.

Blok in de vorm van een steen

Als je Dojo uitpakt vind je een blok in de vorm van een steen, een docking station en de nodige aansluitkabels. De Dojo steen is verplaatsbaar maar het docking station is dat niet. Deze moet altijd op je Wifi router aangesloten blijven. Je kan ook met de steen door je huis lopen en deze gebruiken als visuele indicator. Iedere 10-15 seconden licht hij op. Als je een groen licht ziet dan is alles in orde. Gele kleuren betekenen dat er iets is geconstateerd en dat het wordt opgelost. De rode kleur wil je niet zien. Dat betekent namelijk dat je naar de Dojo app moet om de nodige actie te ondernemen.

Dojo van Bullguard wordt ondersteund door een team van beveiligingsexperts en hackers. Dat lijkt een goede basis om een dergelijk IoT beveiligingsproduct mee te bouwen.