De Hubble Hugo is een ander soort smart home security camera. Ten eerste is deze Alexa-enabled 360 graden camera bedoeld om ergens anders te worden geplaatst dan in een hoekje van de kamer. Ten tweede kan hij de gezichtsuitdrukkingen op je gezicht lezen zodat hij weet of je blij of bedroefd bent. Ook kan hij actie nemen die is afgestemd op je stemming.

De Hugo Smart Home Monitor wordt geactiveerd door geluid en bewegingssensoren. De bovenkant van de Hugo draait dan camera in richting van het geluid of de beweging. Als je dat niet prettig vindt dan kan je een klepje voor de camera trekken zodat deze geblokkeerd wordt.

Emotionanalytics engine

Wat de Hubble Hugo onderscheidt ten opzichte van andere beveiligingscamera’s is de ‘Emotionanalytics engine’. Dit cloud gebaseerde platform kan naar het gezicht van een persoon kijken en inschatten of iemand: blij, bedroefd, boos of tevreden is. Het doet dat door een aantal voorgeselecteerde plekken op je gezicht te analyseren en te bekijken wat de verhouding is. Ook al is Emotionanalytics nog in de beta-fase, het lijkt vrij nauwkeurig te werken. Een testpersoon probeerde enkele gezichtsuitdrukkingen uit, van een brede glimlach tot een boze blik, en Hugo herkende ze allemaal.

Slaat alarm bij een ‘vreemd gezicht’

In een hypothetisch scenario kan de Hubble Hugo in een kinderkamer worden gezet en kan het zien of de baby eventueel niet blij is. De ouders krijgen dan een bericht of de Hugo kan automatisch een rustig deuntje afspelen. De Hugo heeft ook gezichtsherkenning zodat hij ieder gezinslid kan identificeren en dus ook alarm kan slaan als hij een vreemd gezicht ziet. En, net als de meeste smart home apparaten tegenwoordig, maakt hij gebruik van de Amazon Alexa Virtual Assistant.

Hubble Hugo heeft ook temperatuur en geluidssensor

In de Hugo zitten ook andere sensoren die herrie en temperatuur kunnen detecteren. De Hugo is een van de centrale apparaten in het ‘connected home’ ecosysteem van Hubble. Dat ecosysteem bestaat uit diverse beveiligingscamera’s en babymonitors. Door de Alexa integratie zal de Hugo echter met veel meer smart home devices samen kunnen werken.

De Hubble Hugo zal later dit jaar beschikbaar zijn en zal rond de $299 gaan kosten.

Bron: yahoo