Logitech bracht onlangs de de ‘Logitech Circle 2 Wired home security camera’ uit. Deze beveiligingscamera krijgt binnenkort ondersteuning voor Apple HomeKit. Hiermee kan het apparaat communiceren met andere HomeKit apps. Ook kan hij notificaties verzenden, werken met Siri stemcommando’s en worden bediend via de Home app die standaard op iOS apparaten geïnstalleerd is.

Logitech Circle 2 en HomeKit

“HomeKit draagt bij aan het simpel installeren en gebruiken van de Circle 2” zegt Vincent Borel, Directeur ‘new ventures’ bij Logitech. “We richten ons op het creëren van ervaringen waarbij je gemakkelijk en veilig je Logitech Circle 2 camera kan bedienen en terwijl je tegelijk meer toepassingsmogelijkheden krijgt. Of je nu de kinderen in de gaten houdt vanuit een andere kamer met je iPad of dat je buitenshuis bent en wil kijken of thuis alles in orde is; met HomeKit en Circle 2 wordt dat nog gemakkelijker voor jou en je familie.”

Bekijken vanuit de Home app

De nieuwe Circle 2 Wired camera werd in juni geïntroduceerd en werd in juli uitgeleverd aan klanten. Logitech had toen echter nog geen HomeKit ondersteuning geïmplementeerd. De camera is ontworpen om op afstand thuis een oogje in het zeil te houden. Daarvoor worden 180 graden videobeelden van hoge kwaliteit, cloud uploads, nachtvisie en diverse manieren om de camera te installeren en richten gebruikt.

Bewegingsdetectie

Met HomeKit kunnen de mogelijkheden voor bewegingsdetectie van de camera bijvoorbeeld worden gebruikt om de lichten automatisch in te schakelen. Verder kan de camera stream direct worden bekeken vanuit de Home app. Met een Apple TV of iPad die fungeert als Home hub werkt alles ook als je zelf niet thuis bent. Logitech heeft ook een draadloze versie van de Logitech Circle 2 maar die is niet compatible met HomeKit omdat HomeKit vereist dat de camera altijd verbonden moet zijn.

Vanaf vandaag HomeKit ondersteuning

HomeKit ondersteuning is er vanaf vandaag. Bestaande gebruikers van de Circle 2 moeten de instructies volgen op de Logitech website om het werkend te krijgen.