Nest kondigde deze week tijdens een evenement een hele nieuwe serie beveiligingsproducten aan waaronder het Nest Secure beveiligingssysteem wat bestaat uit meerdere slimme componenten.

Slimme deurbel ‘Hello’

In 2018 brengt Nest de ‘Hello’ uit. Dat is een slimme deurbel die met een kijkhoek van 160 graden live HD video opneemt en deze naar je telefoon streamt. Ook maakt hij een foto van de persoon die voor de deur staat, zelfs als er niet op de bel wordt gedrukt. Met de audio functionaliteit kan je ook praten met degene voor de deur.

Met een abonnement (10$ per maand) houdt Hello continu alle activiteit die zich rond je voordeur afspeelt in de gaten. Ook wordt er gewerkt aan een functie die Nest ‘Warm Welcome’ noemt en die een lampje activeert als iemand de voordeur benadert. Zowel als een sympathieke groet als om inbrekers op afstand te houden.

Nest Cam IQ Outdoor

Ook introduceerde Nest de Nest Cam IQ outdoor. Dat is de buitenvariant van de Nest Cam IQ die een paar maanden geleden uit kwam. De Nest Cam IQ Outdoor is waterdicht en heeft dezelfde 4K video-opnamen en slimme mogelijkheden zoals gezichtsherkenning en smart alerts. Hij wordt geleverd met een speciaal beveiligd ophangsysteem. Met Nest Aware (10$ per maand) kan je 10 dagen video terugkijken. Met een prijs van $349 is de Nest Cam IQ Outdoor wel $50 duurder dan de binnenvariant van de slimme camera.

Google Assistant komt naar Nest Cam IQ Indoor

Een verrassing was dat Nest ook aankondigde dat het Google Assistant naar de Nest Cam IQ Indoor wil brengen. De optie zal wellicht met een update beschikbaar komen voor alle bestaande en nieuwe Nest Cam IQ eigenaren. Daardoor wordt het wellicht mogelijk om de slimme camera te gebruiken als een soort Google Home smart speaker.

Nest Secure

De grootste aankondiging van Nest was echter de Nest Secure. Dat is een beveiligingssysteem wat bestaat uit meerdere componenten. Je krijgt een Nest Guard, twee Nest Detects en twee Nest Tags.

De Nest Guard is een klein rond apparaatje met een keypad. Dit is het belangrijkste onderdeel van het beveiligingssysteem en wordt gebruikt om het te activeren of deactiveren. Hij kan op de muur worden gehangen of op een centrale plek in je huis worden neergezet.

De Nest Detect is ontworpen om op de kozijnen van deuren of ramen te worden bevestigd. Deze detecteert beweging in een kamer of een raam of deur die open gaat zonder dat dat de bedoeling is. Standaard krijg je er twee bij het Nest Secure systeem maar je kan er uiteraard extra bij kopen.

De twee Nest Tag sleutelhangers die er bij zitten kunnen worden gebruikt om snel het beveiligingssysteem te activeren of deactiveren zonder dat je een code hoeft in te voeren.

Vanzelfsprekend werkt Nest Secure samen met alle andere Nest producten en kan je het geheel via de Nest app bedienen. Het systeem gaat in eerste instantie in de VS in de verkoop met een startprijs van $499.