Smart home producent Nest, dat in 2014 werd overgenomen door Alphabet – het moederbedrijf van Google – komt binnenkort met nieuwe én vernieuwde producten.

Compleet beveiligingssysteem

Een van die die nieuwe producten is een beveiligingssysteem. Die heeft een alarm, raam- en deursensoren en een slimme deurbel met een camera. Daarbij zit een slimme sleutelhanger waarmee je het alarm kan bedienen.

Dit nieuws komt na een rommelige periode bij Nest waarbij de medeoprichter en CEO, Tony Fadell, opstapte vanwege kritiek op zijn managementstijl en het gebrek aan nieuwe producten.

De nieuwe producten geven Nest een completere aanwezigheid in het smart-home ecosysteem. Gebruikers hoeven dan geen apparaten van andere leveranciers meer aan te schaffen.

Voorheen bood Nest enkel een: slimme thermostaat, beveiligingscamera’s voor binnen en buiten en een rookmelder aan. Met de drie nieuwe producten ontstaat er een completere smart-home oplossing. Vooral op het gebied van veiligheid en beveiliging.

Toch lijkt de slimme deurbel van Nest veel op de Ring deurbel die al jaren op de markt is.

Update Nest Thermostaat

Nest

Nest komt ook met een update van de bestaande apparaten. Waaronder een goedkopere versie van de thermostaat volgend jaar. De nieuwe thermostaat wordt goedkoper dan de huidige versie, die $249 kost. Het nieuwe model zou onder de $200 gaan kosten.

Ook komt Nest met diverse sensoren die samen werken met de slimme thermostaat. Hierdoor wordt het mogelijk om de temperatuur in de individuele ruimtes beter te beheren.

Update Nest Indoor Camera

Nest

Ook komt Nest met een nieuw model van de binnen camera. Deze is in staat om specifieke mensen die hij ziet te identificeren. De huidige binnen camera zou dat nog niet kunnen.

Bron: businessinsider