Onze smart homes worden dit jaar weer wat veiliger dankzij de nieuwe toevoegingen aan de Netatmo Security familie. Het bedrijf introduceerde de Netatmo Smart Smoke Alarm en de Indoor Security Siren.

De Smart Smoke Alarm tilt de traditionele rookmelder naar de 21-e eeuw met real-time notificaties op je smartphone. Terwijl de Indoor Security Siren je geliefden beschermt tegen indringers.

De Security lijn van Netatmo heeft al diverse smart camera’s met gezichtsherkenning maar nu gaat het bedrijf een stap verder door ook andere bedreigingen aan het adres van je familie aan te pakken.

Alarm van 85 decibel

Zodra er rook in je huis wordt gedetecteerd triggert het Smart Smoke Alarm de Indoor Security Siren; een alarm van 85 decibel. Direct krijg je ook een notificatie via je smartphone die precies aangeeft in welke kamer het gevaar dreigt.

Als je thuis bent dan moet dit je voldoende tijd geven om actie te ondernemen. Als je niet thuis bent dan kan je deze informatie gebruiken om een van je buren of de brandweer in te schakelen.

Automatisch diagnostische tests

De Netatmo heeft een batterij die 10 jaar mee gaat, net als de meeste traditionele rookmelders. Zodra die tijd voorbij is laat hij je uiteraard ook weten dat er nieuwe batterijen nodig zijn. Om een goede werking te kunnen garanderen draait het systeem iedere week automatisch een diagnostische test waarvan je het resultaat via de app op je smartphone kunt bekijken.

De installatie is simpel; je schroeft hem gewoon aan je muur of aan het plafond.

Netatmo Security werkt samen met andere Netatmo producten

De Indoor Security Siren werkt samen met diverse andere Netatmo producten: de indoor security camera Welcome en de Netatmo Tags (waterdichte veiligheidssensoren). De Siren zal een oorverdovend alarm laten horen als de Welcome of de Tags een indringer waarnemen. Huiseigenaren ontvangen een video-opname en een real-time notificatie zoals “Onbekend gezicht waargenomen” of “Beweging waargenomen bij de voordeur”.

En of je nu wel of niet thuis bent: het alarm gaat af. Een andere mogelijkheid is om de Netatmo zelf op afstand te activeren en een alarm af te laten gaan.

Dankzij de ingebouwde beveiliging gaat de sirene ook af als iemand hem op de verkeerde manier probeert te ontmantelen of uit te schakelen.

Zowel de Smart Smoke Alarm als de Indoor Security Siren zullen in de tweede helft van 2017 beschikbaar zijn.

Bron: digitaltrends