Het Franse smart home bedrijf Netatmo heeft ondersteuning voor Apple HomeKit en Siri aangekondigd voor haar beveiligingscamera’s. Ook introduceerde het bedrijf slimme radiator knoppen.

Netatmo wordt HomeKit compatible

Nu de ‘Presence’ en ‘Welcome’ beveiligingscamera’s van Netatmo compatibel zijn met HomeKit kunnen gebruikers deze direct vanaf hun iPhone, iPad of Apple Watch bedienen. Ook kunnen gebruikers Siri vragen om een bepaalde livestream te laten zien waarbij ze tevens de verlichting van de camera kunnen bedienen.

Via de Woning app van Apple kunnen gebruikers nu ook zelf bepaalde scenario’s en automatiseringen instellen. De HomeKit update komt voor de Presence camera’s later in de herfst en eind dit jaar voor de Welcome camera lijn.

Smart Radiator Valves

Met de slimme radiator knoppen (Smart Radiator Valves) kunnen gebruikers de temperatuur per kamer gemakkelijk regelen. Hierdoor kan er fors op energie worden bespaard. De knoppen worden aan radiatoren bevestigd die met warm water werken. Via de app kan vervolgens de temperatuur worden geregeld. Je kan de knoppen simpel bevestigen door de oude radiatorknop te verwijderen en vervolgens de nieuwe Valve knop met een speciale adapter te monteren.

De Valves zijn compatibel met zowel HomeKit als Google Home. De Netatmo Energy app is beschikbaar vanaf Android versie 4.2 en iOS versie 9 en hoger. Ook is er een web app beschikbaar voor Macs en PC’s.

Netatmo Smart Radiator Valves