Netgear heeft onlangs de nieuwe Arlo Pro 2 beveiligingscamera aangekondigd. De camera heeft geen nieuw ontwerp maar komt wel met verbeterde functionaliteit.

Arlo Pro 2

De Arlo Pro 2 heeft hetzelfde ontwerp als de originele camera waardoor hij compatibel is met de bestaande accessoires en accu’s. Dat geldt ook voor de houders en het bevestigingsmateriaal.

Nieuw is een 1080p beeldsensor. Een forse verbetering ten opzichte van de vorige die 720p had. Ondanks de grotere videobestanden vanwege de hogere resolutie blijft Netgear toch dezelfde 7 dagen gratis cloud opslag aanbieden. Daarmee blijft het een van de beste cloud aanbiedingen op dit vlak.

Net als de originele Arlo Pro is het nieuwe model weersbestendig en heeft hij een oplaadbare accu die de camera tot zes maanden van stroom kan voorzien. Ook heeft hij nog steeds een speaker, microfoon en infrarood visie. De Arlo 2 krijgt ook ondersteuning voor Amazon Fire TV waarmee gebruikers de live feed op hun televisie kunnen bekijken.

Meer mogelijkheden met stekker

De Arlo Pro 2 werkt prima draadloos maar krijgt meer functionaliteit zodra hij op een stopcontact wordt aangesloten. Dan gaat hij zich meer gedragen als een traditionele beveiligingscamera. Hij neemt dan continu video op die wordt opgeslagen in de cloud omgeving van Netgear.

Ook krijg je dan de beschikking over een nieuwe feature die Look Back heet en waarbij de camera het moment van net vóór de detectie weer kan geven.

Basis station

De Arlo 2 heeft nog steeds een basis station nodig. Dit onderscheidt de camera van Netgear van concurrenten. De kosten worden hierdoor wel hoger maar het is bijvoorbeeld een van de redenen dat de Arlo camera’s zo efficient met hun accu om gaan. Ook wordt hierdor een sirene van 100 decibel toegevoegd en krijg je de optie om een lokale back-up te doen via USB.

De Arlo Pro 2 is volledig compatible met het bestaande Arlo Pro systeem. Gebruikers kunnen dus hun basis station én hun oudere camera’s naast het nieuwe model blijven gebruiken. De losse Arlo Pro 2 camera kost $220. Nieuwe gebruikers moeten de bundel met twee camera’s en een basisstation aanschaffen voor $480. Er is zelfs een bundel beschikbaar waarbij je vier camera’s krijgt voor $800.