Ring Protect is een nieuw beveiligingssysteem van de makers van de slimme deurbel met camera: de Ring Video Doorbell. 

De donkere dagen komen er weer aan en je merkt dat veel makers van smart home produkten nu komen met nieuwe beveiligingssystemen. We zagen al de Nest Secure en het beveiligingssysteem van Samsung SmartThings en ADT voorbijkomen.

Ring biedt nu een betaalbaar initiatief met Ring Protect en gebruikt als slogan ‘create a ring of security around your home’. Het idee is dat Ring inbraak eigenlijk wil voorkomen nog vóórdat dit gebeurt. Ook wil het bedrijf de beveiliging vooral in handen van de huiseigenaren zelf leggen. Daarom is het systeem maatwerk aanpasbaar zodat het aan vele verschillende wensen kan voldoen.

Ring Protect

Het beveiligingssysteem van Ring bestaat uit een basisstation, een keypad waarop je een cijfercode kan kiezen, een bewegingsdetector (infrarood) en een Z-Wave extender. Helaas ondersteunt het systeem op dit moment geen HomeKit. Daarbij heb je een iPhone app waarmee je alles in kan stellen en monitoren.

Als het systeem is geactiveerd en er iemand probeert in te breken dan ontvangt de huiseigenaar direct een bericht op de smartphone.

Optioneel beveiligingsabonnement

Ring biedt ook een optioneel beveiligingsabonnement waarbij je huis 24/7 in de gaten wordt gehouden door professionals. Ook hier – net als bij ADT – weer geen lange termijn contracten maar een flexibele constructie.

Werkt samen met andere Ring produkten

Volgens Ring kan het beveiligingssysteem gemakkelijk zelf worden geïnstalleerd zonder dat hiervoor ingewikkeld gereedschap nodig is. Het werkt naadloos samen met alle andere Ring produkten zoals de Video Doorbell, Floodlight Cam en Spotlight Cam.

Ring Protect gaat $199 kosten en is dus beduidend goedkoper dan Nest Secure die $499 kost. Je kan aanvullende deur- en raamsensoren kopen en extra bewegingsdetectoren. Voorlopig is dit product van Ring alleen in de VS te koop. Ook is het onduidelijk of Apple HomeKit ondersteuning wellicht in een later stadium nog wordt toegevoegd.