Het Samsung SmartThings smart home platform bestaat uit een uitgebreid netwerk van slimme apparaten en partnerships tussen organisaties. Nu bundelt SmartThings de krachten met het bekende beveiligingsbedrijf ADT om een geïntegreerd beveiligingssysteem aan te bieden.

Samsung SmartThings

Samen verkopen de bedrijven nu een start- én uitbreidingspakket met apparaten om je huis mee te beveiligen. De Samsung SmartThings ADT Home Security Starter Kit bevat twee sets raam- / deur sensoren en een bewegingsdetector. Via het uitbreidingspakket kan je nog een rookmelder, koolmonoxide detector en waterlek detector aanschaffen.

Aanvullend abonnement

Ook kan je een aanvullend abonnement afsluiten waarmee je ADT op afstand je huis laat monitoren en beveiligen. Dit is geen langlopend abonnement maar een flexibel abonnement wat maandelijks opzegbaar is.

Touchscreen als hub

De hub van dit nieuwe beveiligingssysteem is het Samsung SmartThings ADT Panel. Dat is een 7-inch touchscreen die je kan gebruiken als interface voor de apparaten. Met deze hub in huis kan je dus ook gemakkelijk andere ‘works with SmartThings’ smart home producten aanschaffen.

Open platform

SmartThings en ADT proberen een brug te slaan tussen consumenten die hun huis willen beveiligen en ondertussen de mogelijkheid willen houden om hun smart home ecosysteem zelf maatwerk aan te passen. SmartThings staat bekend om de open API waarbij derden gemakkelijk software en apparaten kunnen ontwikkelen voor het platform.

De verwachting is dat de prijs én lange-termijn contracten consumenten afhouden van het aanschaffen van een geavanceerd beveiligingssysteem. Met deze nieuwe productlijn willen SmartThings en ADT een nieuwe optie aanbieden.

Het systeem wordt vanaf oktober verkocht in de VS. We gaan kijken hoe het gaat concurreren met het Nest Secure beveiligingssysteem wat onlangs werd aangekondigd.