De nieuwe smart home camera van TP-Link – de Kasa Cam KC120 – is een kleine, simpele en betaalbare camera met krachtige mogelijkheden. Hij neem 1080p video op met een kijkhoek van 130 graden. Ook heeft hij Amazon Echo Show integratie. Op die manier kan hij samenwerken met vele andere smart home apparaten. Dit is niet de eerste beveiligingscamera van TP-Link maar het is wel de eerste die gericht is op thuisgebruik.

Kasa Cam KC120

De Kasa Cam KC120 heeft alle standaard smart home camera mogelijkheden, zoals: tweeweg audio, nachtvisie met infrarood en opname die wordt getriggerd door geluid of beweging. Ook kunnen gebruikers instellen in welk gedeelte van het beeld hij op bewegingen moet letten. De ingebouwde voet kan ook worden gebruikt om hem mee aan de muur te bevestigen. Ook is deze magnetisch. De camera is bedraad en alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Hij kan worden opgeladen met USB.

Amazon Echo Show integratie

De belangrijkste kracht zit hem in de Amazon Echo Show integratie. Hiermee kunnen gebruikers de camera bedienen met hun stem. Bijvoorbeeld door “laat met de camera in de huiskamer zien” waarna hij de betreffende live feed laat zien. Uiteraard kan je meerdere camera’s in verschillende kamers plaatsen.

Cloud opslag bij Amazon Web Services

Alle beelden worden via een beveiligde verbinding opgeslagen in de cloud bij Amazon Web Services. De camera heeft geen lokale opslagmogelijkheden. Uiteraard is lokale opslag niet handig als iemand de camera steelt.

De Kasa Cam KC120 komt met twee dagen (of 1 Gigabyte) aan gratis cloud opslag. Dat is een dag meer dan de meeste andere camera’s. Uiteraard is dat tegen betaling verder uit te breiden.