Yale is een organisatie die al decennia lang traditionele sloten maakt voor huizen en kantoren. Nu deze steeds ‘smarter’ worden heeft Yale besloten mee te liften op de smart home successen door ook slimme sloten te gaan ontwikkelen. De Yale Smart Lock kan worden bediend met apps en via smart home platforms zoals Apple HomeKit.

Yale Smart Lock: Assure Lock SL

Yale kondigde onlangs de Assure Lock SL aan. Dat is een slot met een minimalistisch ontwerp en een strakke interface met een touchscreen waarop gebruikers hun PIN code moeten invoeren om de deur te ontgrendelen.

Het Yale Smart Lock kost €169 en – naast HomeKit – worden ook andere smart home platforms ondersteund, zoals ZigBee, Z-Wave, Samsung SmartThings, Wink, Alarm.com en Vera. Er is ook een netwerk module verkrijgbaar die 250 PINS kan opslaan. Zonder deze module kan je er 25 opslaan.

Slot zonder sleutel

Je moet er rekening mee houden dat dit een slot is zonder sleutel. Hierdoor is het lastiger voor inbrekers om het open te krijgen. Het enige nadeel is wel dat – als de batterij op is – je het alleen open kan krijgen door tijdelijk een 9V batterij onder het touchscreen te bevestigen als back-up accu.

Bron: ubergizmo