Tesla is begonnen met het installeren van de eerste Tesla Solar Roofs. Elon Musk is zelf een van de eerste klanten. De CEO van Tesla vertelde dat hij en JB Straubel (de CTO van Tesla) allebei de Solar Power Roofs op hun huizen hebben laten installeren.

Volgens Musk zien we op de foto’s (zie hieronder) hun eigen huizen. Al lijken die huizen wat klein voor Musk en Straubel. “Ik wil benadrukken dat er niet is gephotoshopt. Dat is hoe het er echt uit ziet” aldus Musk.

Eerste leveringen Solar Roof eind dit jaar

Het was nog niet duidelijk wanneer klanten – buiten het Tesla personeel – hun nieuwe daken krijgen. Preorders worden vanaf mei geaccepteerd en de leveringen zouden later dit jaar moeten beginnen. Volgens Musk zullen de eerste installaties wat langzamer gaan en vervolgens worden versneld als het proces simpeler wordt en de productie wordt opgevoerd. Het is hetzelfde patroon wat Tesla ook gebruikt bij de aflevering van auto’s. De eerste paar Tesla 3s auto’s ging ook eerst naar personeel.

Volgens Musk helpen deze eerste leveringen ook om het proces verder te verfijnen. “Dit is de eerste versie” vertelde hij over het nieuwe dak van zijn huis. “Ik denk dat het dak steeds mooier wordt omdat we het telkens blijven verbeteren.”

Profiteren van zonne-energie zonder ‘lelijke’ zonnepanelen

De Solar Roof werd iets minder dan een jaar geleden – in oktober 2016 – aangekondigd. Het product is ontworpen om zo veel mogelijk te lijken op een normaal dak. In de dakpannen zitten alleen zonnepanelen verwerkt. Op die manier kunnen klanten profiteren van het omschakelen op zonne-energie zonder dat ze – vaak minder mooie – zonnepanelen op hun dak hoeven aan te brengen. Het product is ook ontworpen om gebruik te maken van Tesla’s Powerwall, een grote accu waarmee je genoeg energie op kan slaan om een huis van stroom te kunnen voorzien.

Voordat je van al die voordelen kan profiteren zal je echter eerst een forse investering moeten doen.

Bron: theverge