Microsoft onthulde onlangs GLAS: een nieuwe smart home thermostaat die het bedrijf heeft ontwikkeld in samenwerking met Johnson Controls. De stijlvol vormgegeven GLAS wordt aangedreven door de voice assistant van Microsoft: Cortana.

GLAS meet luchtkwaliteit en is bewegingsdetector

Hij kan nóg meer dan de bekende, energiebesparende Nest thermostaat van Google. De GLAS kan namelijk ook de luchtkwaliteit binnen én buiten meten. Ook fungeert hij als bewegingsdetector.

Het proces van het opwarmen en afkoelen van een huis is verantwoordelijk voor 48% van het energieverbruik in een gemiddeld huishouden. Dat is het grootste deel van de totale energiekosten voor de meeste families. In de commerciële bouwsector gaat het om ongeveer 40% van de totale energiekosten. Johnson Controls is een van de grootste leveranciers van systemen voor: verwarming, ventilatie, brand en beveiligingssystemen ter wereld. Ook zijn ze de ontwikkelaars van de allereerste thermostaat ooit.

Windows 10, Azure Cloud en Cortana technologie

Nu zorgen ze in het partnership met Microsoft voor de nodige innovatie met GLAS. Dat is een op: Windows 10, Azure Cloud en Cortana technologie gebaseerde thermostaat. Hij is stijlvol vormgegeven en simpel in het gebruik. Met de GLAS brengen ze technologie voor energiebesparing en monitoring van luchtkwaliteit naar onze huizen.