Vandaag kondigde Tesla een nieuwe lijn van zonnepanelen aan die er uit zien als normale dakpannen. Daarbij kondigde het bedrijf ook een nieuwe versie van de Powerwall; de Powerwall 2 aan.

Huiseigenaren kunnen nu hun gehele dak vervangen door zonnepanelen en een bijbehorend Powerwall 2 accusysteem. Daarmee wordt het veel gemakkelijker om huizen helemaal van zonne energie te voorzien.

Musk liet voorbeelden zien van huizen waarvan het dak helemaal is gemaakt van glazen tegels met daarin zonnecellen. Het dak ziet er “net zo goed of beter” uit dan normale daken, volgens Musk. Vanaf de grond zien ze er uit als normale dakpannen al zijn het in feite zonnepanelen. Alleen als je via een bepaalde hoek kijkt zie je de zonnecollectoren in de tegel. De panelen zijn allemaal geprint met een uniek patroon waardoor alle daken er anders uit zullen zien. Daarbij zijn er diverse stijlen zonnepanelen beschikbaar zodat er voldoende variatie mogelijk is.

De ‘glass tiles’ zijn gemaakt van een soort kwarts wat ze duurzamer maakt dan normale dakpannen. Iets wat belangrijk is in gebieden waar het bijvoorbeeld veel hagelt.

De panelen worden geproduceerd in samenwerking met het bedrijf SolarCity. Een bedrijf wat Tesla momenteel probeert over te nemen.

De Powerwall 2 kan 14 kWh aan energie op slaan, en kan een continu verbruik van 5 kW en pieken van 7 kW aan. De Powerwall 2 is in staat om met continu gebruik 10 jaar mee te gaan. Hij kan op de vloer of aan de wand worden bevestigd en kan worden ingezet voor load-shifting of als back-up stroomvoorziening.

Alles via Tesla
Volgens Musk zijn er drie onderdelen in de zonne energie revolutie: opwekken (zonnepanelen), opslag (accu’s) en transport (elektrische auto’s). Het plan van Musk is om alledrie deze producten via Tesla te leveren.

Degenen die volledig over willen stappen op zonne energie moesten voorheen zonnepanelen kopen bij een aparte organisatie (zoals SolarCity) en daarnaast nog Powerwall accu’s van Tesla. Nu kunnen klanten voor beide produkten direct bij Tesla terecht.

Bron: The Verge / Wired