De meeste drones zijn ontwikkeld om te vliegen in grote open ruimtes. Aire is een uitzondering op deze regel.

Aire is een vliegende robot in je huis

Volgens de makers Aevena is Aire een ‘veilig vliegende robot die in je huis leeft’. Het is een onbemand vliegtuigje wat op je tafel past en die samenwerkt met Amazon Alexa voor stembediening.

Vliegen op automatische piloot

De drone heeft verborgen sensoren die hem helpen om obstakels te ontwijken en te vliegen op meerdere verdiepingen in je huis. Hij kan HD foto’s maken en zelfs 360 graden panoramashots. Ook neemt hij 4K video op en kan hij deze live streamen. Via de app op je mobiele telefoon kan je hem op de automatische piloot zetten. Je hoeft dus geen ervaren vlieger te zijn om hem te kunnen bedienen.

Je zou kunnen zeggen dat de drone, als hij op je koffietafeltje staat, met een beetje fantasie door zou kunnen gaan voor moderne kunst. Eigenaren van de Aire kunnen op afstand hun huis, kantoor, huisdieren of geliefden in de gaten houden. De app attendeert gebruikers op harde geluiden of onverwachte bewegingen. Met de camera kan je even snel een kijkje nemen in je huis.

Ben je bang dat je het gasfornuis aan hebt laten staan? Stuur Aire gewoon naar de keuken om op afstand te checken. Ook kan je IFTTT koppelen waarbij je bijvoorbeeld in kan stellen dat je Philips Hue lampen aan gaan als Aire een donkere kamer ziet. Of je stelt het zo in dat Aire regelmatig een panoramafoto neemt en deze automatisch wordt opgeslagen op Google Drive.

De maker Aevena zal waarschijnlijk de Aire API openbaar maken waardoor derde partijen hier ook interessante toepassingen voor kunnen ontwikkelen.

Kickstarter

De Aire staat momenteel op crowdfunding site Kickstarter en is al voor meer dan de helft ‘gefund’. In de winkel gaat hij waarschijnlijk $1.499 kosten. Als je via Kickstarter doneert kan je hem voor $749 krijgen. Daarbij krijg je gratis cloud services, software updates, een oplaadstation, accu en stroomadapter.

Levering december 2018

Het enige nadeel is wel dat je meer dan een jaar zal moeten wachten voordat hij bezorgd wordt. Hij staat gepland om vanaf december 2018 geleverd te gaan worden.