De Amazon Echo smart speaker kan dankzij de laatste software update onderscheid maken tussen de stemmen van verschillende gebruikers. Met ‘Alexa Voice Profiles’ kopieert het een handige feature die de Google Home al langer heeft.

Inhaalrace Google Home

Toen de Google Home smart speaker uit kwam had Amazon met Alexa nog een enorme voorsprong op verschillende gebieden. Een jaar later kunnen we zeggen dat Google met een inhaalrace is begonnen en Amazon inmiddels aardig op de hielen zit. We zien nu zelfs dat Alexa zaken van Home gaat kopiëren. Een daarvan is de ondersteuning van meerdere gebruikers. Amazon noemt de feature: Alexa Voice Profiles.

Stem koppelen aan juiste actie

Google kwam een paar maanden geleden met de ondersteuning van verschillende gebruikers. De Home kan onderscheid maken tussen verschillende stemmen en daar vervolgens de juiste actie – bijvoorbeeld het voorlezen van de Google agenda van de betreffende persoon – aan koppelen. Een handige feature. Nu beheerst de Amazon Echo hetzelfde trucje.

Alexa Voice Profiles

Dankzij de software update krijgt de Amazon Echo de mogelijkheid om verschillende stemmen te herkennen en daar vervolgens de juiste acties aan te koppelen. Om dit op te zetten ga je naar de Alexa app en zet je verschillende Alexa Voice Profiles op. Na de setup kan je smart speaker verschillende stemmen in je huishouden van elkaar onderscheiden. Bijvoorbeeld die van je partner, je kinderen of jou zelf.

De update wordt momenteel uitgerold. Om te kijken hoe het werkt kan je de video van Amazon met uitleg bekijken.