Amazon CEO Jeff Bezos gelooft dat Alexa, de virtuele assistent die achter de Echo apparaten zit, een handig hulpmiddel zou zijn voor zorginstellingen en patiënten.

“We hebben mensen bij Amazon die daar over nadenken,” vertelde hij Walter Isaacson, President van het Aspen Instituut, bij de Vanity Fair New Establishment Summit in San Francisco.

Als antwoord op de vraag van een arts in het publiek vertelde Bezos dat hij toepassingen voor Alexa in het ziekenhuis en thuis ziet om te helpen met medische verzorging.

“Ik denk dat de zorg een van die sectoren is die beter wordt door machine learning en artificial intelligence,” zei hij. “En ik geloof dat Echo en Alexa daar een rol in zullen spelen.”

Toch heeft Amazon op dit moment nog geen plannen om Alexa naar de medische wereld te brengen, aldus Bezos.

Tijdens het gesprek kwam ook de vraag naar voren hoe Alexa zich verhoudt ten opzichte van Apple’s Siri. “Ik weet niet veel af van de interne werking van Siri,” zei hij. Wel vertelde hij dat Amazon’s virtuele assistent continu leert van haar gebruikers. “De hersenen van Alexa zijn in de cloud en zitten niet in dat kleine apparaatje,” vertelde hij waarmee hij verklaarde hoe ze in staat zijn om de technologie continu op afstand te updaten.

Isaacson kon de verleiding niet weerstaan om Bezos te vragen of Alexa altijd meeluistert naar de gesprekken om haar heen. Om interessante inzichten van klanten te achterhalen waar Amazon voordeel uit kan halen bijvoorbeeld. Bezos antwoordde met een duidelijk “nee,”. Hij legde uit dat Alexa alleen begint te luisteren als het “Alexa,” hoort (tenzij gebruikers iets aanpassen in hun settings).

Is het dan mogelijk om in te breken in Echo apparaten om mee te luisteren? Volgens Bezos hebben de engineers van Amazon daar over nagedacht. De Amazon Echo heeft een ‘hard wired’ mute knop die op de microfoon is aangesloten met analoge electronica. “Je zou fysiek met het apparaat moeten rommelen en je zou het niet kunnen doen met een computer virus,” volgens Bezos.

Bron: GeekWire