Amazon heeft stiekem een nieuwe optie aan de ‘wake words’ van haar Amazon Echo apparaten toegevoegd. Star Trek fans wereldwijd zijn extatisch. Als Echo gebruikers in de settings van de Alexa app kijken dan zien ze een nieuwe optie voor een ‘wake word’: Computer.

Dus binnenkort kan iedereen zich aan boord wanen van het Starship Enterprise en bijvoorbeeld vragen: “Computer, wat zijn de huidige milieucondities van deze Klasse M planeet?”. Al ben ik benieuwd wat Alexa voor antwoord hierop zal geven. Het is in ieder geval een stap in de goede richting.

Geduld

Als je de optie nog niet in de Alexa app ziet dan moet je even geduld hebben Hij zal er de komende dagen bij komen. Het woord Computer is verreweg de beste optie van de vier die Amazon momenteel biedt. De vier zijn nu dus: ‘Alexa, Echo, Amazon en Computer’. Het is trouwens ook beter dan de opties die de Google Home momenteel heeft. Die luistert alleen naar “OK, Google” en “Hey Google”.

Eigen ‘wake word’ toevoegen

We hopen dat Echo en Home gebruikers in de toekomst een eigen ‘wake word’ kunnen toevoegen. Nu biedt Amazon in ieder geval de beste opties. Al hebben we wel gezien dat een stem van een televisie uitzending Alexa in actie kan laten komen terwijl dat niet de bedoeling is. Je kan de Echo dan ook maar beter uit de buurt houden als je al die oude afleveringen van Star Trek terug gaat kijken. Voor je het weet gaat Alexa proberen een Klingon te lokaliseren zonder jouw toestemming.

Bron: techhive