De bij software developers populaire HipChat app komt naar de Amazon Echo familie van smart speakers. Dat kondigde het bedrijf Atlassian (de maker van HipChat) vandaag aan. Hiermee wordt HipChat het eerste chatprogramma dat verkrijgbaar is op Echo en baant het bedrijf de weg voor het gebruik van virtual assistants op het werk.

De meeste van de Echo services (Amazon noemt ze “skills”) zijn passief van aard. Je moet het aan Alexa, de virtuele assistent, vragen en dan doet ze het pas. HipChat op Echo is ontworpen om daarnaast ook proactief te zijn. Ze komt in actie als er aan bepaalde – vooraf bepaalde – voorwaarden wordt voldaan.

Bij Atlassian hebben ze HipChat intern getest. Daar kwam de assistent in actie als er iets mis ging; bijvoorbeeld als de site down ging. Dan ging er een signaal naar de Echo die het team hiervan – met stem – op de hoogte bracht.

De meeste HipChat gebruikers zijn teams van software developers. Op die doelgroep is de dienstverlening dan ook gericht. De Echo wordt dan in feite de hub en een extra teamlid.

Volgens Amazon wordt de Echo een belangrijke pilaar voor haar dienstverlening. Het feit dat Google nu met de concurrerende Google Home komt is een duidelijk signaal dat het bedrijf in de goede richting bezig is.

Bron: Businessinsider