De Amazon Echo is ideaal om even snel informatie op te vragen of een muziekje aan te zetten. Daarnaast is hij ook handig als keukenhulp. Veel mensen gebruiken hem namelijk als (weliswaar dure) kookwekker. Het grote voordeel is dat je dan niet met je vieze kookhanden aan je telefoon hoeft te zitten. De bekende kook website All Recipes heeft nu de ideale Amazon Echo skill ontwikkeld voor in de keuken.

Natuurlijk is de kookwekker functie handig maar Alexa kan ook een échte bijdrage leveren in de keuken. De kook website All Recipes gaat je namelijk met hulp van Alexa door allerlei recepten heen praten. Zonder dat je ook maar één keer je telefoon uit je zak hoeft te halen.

Amazon Echo Skill

Je kan Alexa allerlei nieuwe dingen ‘leren’ met behulp van skills. Deze kunnen ook worden ontwikkeld door derden. Met deze nieuwe skill van All Recipes kan je door recepten zoeken door een ingrediënt of de naam van een recept te noemen. Ook kan je recepten automatisch laten sorteren op de bereidingstijd.

Je kan de Amazon Echo skill zelfs vooraf de ingrediënten naar je telefoon laten sturen. Op die manier heb je een boodschappenlijstje voor in de winkel. Ook geeft hij je stapsgewijze instructie terwijl je kookt. Zonder dat je je telefoon of tablet dus onder hoeft te smeren met bloem (of vlees, water of eieren).

Amazon Echo in Nederland

Toch zullen we hier nog even geduld moeten hebben. De Amazon Echo is op dit moment namelijk nog niet in Nederland verkrijgbaar. Al zal dit naar verwachting niet heel lang meer duren. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn deze producten en diensten medio september al geïntroduceerd. Ook de All Recipes skill is nu alleen nog maar in de VS te gebruiken. We hopen natuurlijk dat de skill een groot succes wordt zodat hij snel wereldwijd beschikbaar komt.