Op de Consumer Electronics Show dit jaar was Amazon’s Alexa óveral te zien. Van smartphones tot allerhande apparaten en zelfs kleine robots. Het is duidelijk wat de strategie van het bedrijf is: zo veel mogelijk Alexa technologie in zo veel mogelijk apparaten. Om dat te bereiken moeten er nog meer ‘Alexa powered’ apparaten beschikbaar zijn voor de klanten die ze willen gebruiken. Daarom gaat Amazon gratis smart home adviesgesprekken geven.

Het voordeel van Alexa is dat klanten heel gemakkelijk bestellingen kunnen plaatsen bij Amazon.

Smart Home adviesdienst Amazon

Nu is er een smart home adviesdienst in het leven geroepen waarbij Amazon werknemers naar je huis komen om demonstraties te geven van smart home producten. Daarna maken ze gepersonaliseerde aanbevelingen voor wat je zou moeten kopen om je huis slimmer te maken.

Win-win situatie

Dit is natuurlijk een win-win situatie voor het bedrijf. Zo verkopen ze niet alleen meer smart home producten zoals de Echo. Ook wordt het voor klanten gemakkelijker om te winkelen bij de online retailer.

Voor de klanten is het prettig dat ze een maatwerk advies krijgen over hoe ze hun huis slimmer kunnen maken. Ze kunnen de producten zelfs even uitproberen.

Hieronder zien we de stappen in het adviesproces

Klik voor vergroting

De smart home adviesgesprekken zijn gratis en tot nog toe alleen beschikbaar in de VS.

Bron: tech2