Amazon onthulde gisteren een hele nieuwe serie Echo smart speakers. De tweede generatie Echo komt in drie varianten: Echo, Echo Plus en Echo Spot. Ook de virtual assistant Alexa krijgt een upgrade.

Tweede generatie Echo

De tweede generatie Echo is kleiner dan de originele Echo en verschijnt in zes kleuren: houtskool, zandsteen, heide grijs, eiken, walnoot en zilver.

Volgens Amazon heeft de nieuwe speaker sterk verbeterd geluid. Dankzij de techniek van Dolby processing wordt het geluid nog beter dan voorheen.

Nieuwe Echo

De nieuwe versie van de traditionele Echo krijgt – zodra hij op de markt komt – ook een lagere prijs, namelijk $99.99.

Echo Plus

Echo Plus

De Echo Plus wordt een smart home hub die meerdere devices in je huis aan kan sturen. Vandaar de hogere prijs van $149.99.

De hub werkt samen met apparaten die er aan gekoppeld kunnen worden en die werken met ZigBee zoals bijvoorbeeld Philips Hue verlichting.

Echo Spot

Echo Spot

De Echo Spot is een kleinere versie van de Echo en heeft een rond schermpje waarop gebruikers wordt getoond wat ze vragen. Deze kost $129,99. De nieuwe Echo producten hebben een nieuw ontwerp en diverse nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe versie Alexa

Alexa gaat je ook beter begrijpen. In deze tweede grote update zit ‘far-field technologie’ waardoor zij je ook kan verstaan als je wat verder weg bent en er sprake is van storend omgevingsgeluid.

De nieuwe versie van Alexa komt ook met diverse verbeteringen. Je kan nu bijvoorbeeld gebruik maken van zelf aanpasbare ‘routines’. Hiermee kan je bijvoorbeeld verschillende apparaten en acties activeren met één enkel stemcommando.

Als je bijvoorbeeld zegt “Alexa, goedemorgen” dan kan zij de lichten aan doen, de koffiepot starten en het weerbericht voorlezen.

De verbeterde Alexa zal ook te gebruiken zijn op de oudere Echo’s zoals de originele Echo en de Echo Dot.

Echo Connect – bellen via telefoonlijn

Ook nieuw is Echo Connect. Dat is een accessoire voor Alexa waarmee je via de Echo over bestaande telefoonlijnen kan bellen. Hiervoor betaal je wel een maandelijkse fee.

Echo Buttons

Met de toevoeging van Echo Buttons brengt Amazon ook gaming naar de Echo familie. Deze lichten op en zullen te gebruiken zijn voor diverse interactieve spelletjes.