Amazon heeft onlangs de tweede generatie van zijn Echo Dot aangekondigd. Een veel compactere variant dan de eerste versie. Ook kan je hem nu los via de webwinkel bestellen.

De Echo Dot is een apparaatje waarmee je met Alexa, de digitale assistent van Amazon, kan communiceren. Apple heeft Siri, Microsoft Cortana en Google het slimme Google Now. Amazon heeft dus al een tijdje Alexa.

Alexa is een, enigszins intelligente, virtuele assistent met wie je kan praten. Je kan dingen vragen als: zet de muziek aan, geef me de weersvooruitzichten of bestel een bepaald product (op Amazon uiteraard). Ook kan je diverse andere slimme apparaten in je huis ermee bedienen.

Amazon hoopt dat mensen hun huis vol zetten met Echo Dots. Die werken dan samen om altijd de dichtstbijzijnde te laten antwoorden op je commando’s en vragen. Amazon stimuleert dit door een sixpack Echo Dots aan te bieden waarbij je er dan eentje gratis krijgt. Er is zelfs een pakket verkrijgbaar met twaalf Echo Dots.

Het apparaat komt in oktober uit in de Verenigde Staten en Duitsland en zal € 69,99 kosten. Helaas zal de Echo Dot voorlopig niet worden geleverd in de Benelux.

Bron: Tweakers