Apple heeft een update doorgevoerd van zijn HomeKit webpagina. Het geheel heeft een frisse, nieuwe look gekregen. Onderdeel is een korte video die de kracht van HomeKit in combinatie met iOS10 laat zien.

Voorbeelden in de video laten slimme: verlichting, raambekleding, koffiemachines, sloten en thermostaten zien. Apple heeft ook verschillende secties op de website ingericht die details laten zien over verschillende onderdelen van de Home app.

Werkt met Apple HomeKit

De pagina geeft een link naar de volledige lijst van apparaten die te koop zijn. Ook naar apparaten die aangekondigd zijn. De apparaten vallen onder 17 categorieën zoals: stopcontacten, verlichting, deurbellen, camera’s en zelfs bridges en range extenders. Apple heeft ook een nieuwe “Werkt met Apple HomeKit” badge ontwikkeld die producenten op de doos van de producten kunnen plaatsen.

Bedien je huis met Siri

Een andere sectie op de website laat zien hoe je je huis kan bedienen met Siri. Enkele voorbeelden:

“Doe de verlichting boven aan”
“Is de voordeur op slot?”
“Laat me beelden zien van de camera buiten”
“Zet mijn bedtijd scenario”

Om je huis te automatiseren creëer je Scenarios met de Home app. Je kan bijvoorbeeld ‘Goedemorgen’ selecteren om je huis op te warmen, de raambekleding te openen en koffie te zetten. Na je werk kan je ‘Ik ben thuis’ selecteren om de garagedeur te openen, de voordeur te ontgrendelen en de verlichting aan te doen.

Gebruik je Apple TV voor nog meer mogelijkheden

Tot slot heeft de webpagina een sectie die mensen er aan herinnert hoe je je Apple TV kan gebruiken als hub. Met een Apple TV krijg je zelfs nog meer mogelijkheden voor HomeKit smart home automatisering. Je kan apparaten of Scenarios in actie laten komen via de tijd, je locatie en diverse sensoren.

WWDC 2017

Sinds de onthulling van HomeKit op de WWDC 2014 komen er steeds meer ‘HomeKit enabled’ producten op de markt. We kijken al uit naar de WWDC 2017 en zijn benieuwd of daar nog meer nieuwe HomeKit producten en technologieën zullen worden aangekondigd.

Bekijk de pagina hier.

Bron: macobserver