Het is stilte voor de storm bij Apple. Ondertussen draait de geruchtenmachine op volle toeren. Komende maandag houdt Apple zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Jose, Californië. Tijdens dit evenement zou de Apple Smart Home Speaker worden onthuld.

Ondanks het feit dat dit evenement traditioneel vooral gefocust is op software, zoals Apple’s iOS en macOS operating systems, zijn er diverse geruchten dat er dit jaar ook nieuwe hardware zal worden gepresenteerd zoals nieuwe iPads én een gloednieuwe nieuwe smart home hub.

Apple Smart Home Speaker

Met deze nieuwe smart home hub kunnen gebruikers smart home devices bedienen zoals bijvoorbeeld slimme verlichting. Ook zal het apparaat – dankzij goede speakers – fungeren als slimme muziek streamer. Het apparaat wordt aangedreven door Apple’s virtual assistent Siri en heeft serieuze speakers aan boord van hoge kwaliteit.

Ondanks het feit dat het apparaat tijdens de show maandag wordt onthuld, zal het waarschijnlijk pas eind dit jaar te koop zijn in de winkels.

Ook nieuwe iPad Pro modellen

Naast dit nieuwe smart home device zal Apple waarschijnlijk ook nieuwe iPad Pro modellen lanceren, waaronder een van een 1,5 inch scherm. Bestaande iPad Pro’s hebben 9,7 inch en 12,9 inch schermen.

Tekorten Nintendo Switch door Apple

Verder nieuws is dat het feit dat de nieuwe spelcomputer van Nintendo, de Nintendo Switch, zo lastig verkrijgbaar is zou wel eens te maken kunnen hebben met het feit dat Apple bij leveranciers van hardware (geheugen, LCD schermen e.d.) momenteel voorrang krijgt.

Topman Qualcomm stapt over naar Apple

Tot slot kwam er ook het nieuws dat een van de top Engineers van Qualcomm, Esin Terzioglu, onlangs overstapte naar Apple. Het is nog onduidelijk waar hij zich bij Apple precies mee bezig gaat houden. Bij Qualcomm was Terzioglu verantwoordelijk voor de communicatie chip business.

Bron: Fortune.com