Hayo is een smart home hub die je kan bedienen via gebaren. Je zou het kunnen zien als een mix tussen een Amazon Alexa en een Microsoft Kinect. De buisvormige unit is feite een slimme camera die je gebaren in 3D omzet in actie. Sluit wat slimme lampen, ventilatoren en raambekleding aan en leef je uit met gebaren door te ‘pinchen, tappen en zwaaien’.

Hayo app

Hayo heeft een app waarmee je verschillende commando’s aan connected devices kunt toewijzen. Je kan hem simpel instellen zoals je het zelf wilt. De ontwikkelaars van Hayo beginnen voorzichtig met het uitrollen van de diverse mogelijkheden om er zeker van te zijn dat het apparaat soepel blijft functioneren. Je krijgt in ieder geval de mogelijkheid om maximaal tien ‘onzichtbare knoppen’ (punten op een bepaald oppervlak) in te stellen. Per knop kan je dan een bepaalde functionaliteit toewijzen.

Virtuele slider

Het apparaat heeft nog geen mogelijkheid voor gezichtsherkenning. In plaats daarvan probeert hij gebruikers te herkennen aan bijvoorbeeld de lengte. Het team is nog druk met het ontwikkelen van allerlei nieuwe gebaren. Nu kan je bijvoorbeeld het volume van muziek aanpassen, de temperatuur regelen of de lichtsterkte aanpassen door een ‘virtuele slider’ in de lucht te bedienen.

Meer informatie over de werking van Hayo vind je hier.