In de huidige smart homes kan je de lichten dimmen, meer tandpasta bestellen of je kinderen vertellen dat ze naar bed moeten door gewoon met een kleine smart speaker – zoals een Amazon Echo of Google Home – te praten. Waarom kan dat eigenlijk niet via tekstberichten?

Niet iedereen gelooft dat de toekomst van het communiceren met het Internet of Things via stemcommunicatie hoeft te zijn.

Tekstberichten doorzenden naar IoT apparaten

Enkele grote technologie producenten kijken nu naar een klein bedrijf uit Singapore – Unified Inbox – wat een dienst levert die gewone tekstberichten kan oppakken en door kan zenden naar IoT apparaten.

Voeg je huis toe aan contactenlijst WhatsApp

Als je je huis toevoegt aan de contactenlijst van een messaging app zoals WhatsApp dan kan je met een tekstbericht de koffiemachine in actie laten komen. Of de stofzuiger om 17:00 aanzetten en de oven om 18:30 op 200 graden laten voorverwarmen.

Als je op deze manier met je apparaten – die ook een avatar hebben – communiceert lijkt het zelfs alsof je een soort relatie met ze op bouwt. Producenten vinden dit ook erg interessant omdat ze op deze manier direct contact hebben met de eindgebruiker.

Nu al meer dan 20 populaire messaging apps

Unified Inbox verbindt de apparaten op verzoek van de producent. Gebruikers kunnen de apparaten toevoegen door de serienummers naar een speciaal account of telefoonnummer te zenden. Tot nu toe ondersteunen ze al meer dan 20 van de meest populaire messaging apps. Je kan er al apparaten zoals ovens en waterkokers mee aansturen. Andere apparaten worden nog getest zoals: sloten, garagedeur openers, raambekleding, toasters en tuinsproeiers.

Klanten onder helft smart home producenten

Het bedrijf is maar een kleine speler die in private handen is. Maar de technologie is volledig gepatenteerd, is al enkele jaren doorontwikkeld en heeft al klanten onder de helft van de smart home producenten waaronder Bosch.

Voor diegenen die vaak problemen hebben met systemen die via stemcommunicatie werken biedt Unified Inbox in ieder geval een mooi alternatief.

Bron: ntd