Apple CEO Tim Cook deed tijdens de ‘earnings call’ afgelopen dinsdag uit de doeken hoe de virtual assistant Siri, samen met al zijn HomeKit smart home spullen, zijn ochtendritueel verbeteren.

‘Goedemorgen Siri’

“Zodra ik ‘goedemorgen’ tegen Siri zeg, gaan de lichten in mijn huis aan en begint het koffiezetapparaat te pruttelen,” zegt Cook. En wanneer het tijd is om de deur uit te gaan dan tik ik op mijn iPhone en gaat het licht uit, de thermostaat omlaag en worden de deuren afgesloten.”

Steek onder water naar Amazon en Google

Het klinkt als een vrij onschuldig kijkje in hoe de CEO van Apple de technologie van het bedrijf in zijn leven gebruikt. Toch was er stiekem ook een steek onder water naar Google en Amazon, die momenteel beide voor veel rumoer zorgen met hun Google- en- Alexa virtual assistants.

Alles op één plek

Zoals Cook ook tijdens de call vertelde, “We leiden de industrie doordat we de eerste zijn die met iOS 10 huisautomatisering integreren in een groot, veel gebruikt platform.” Iedere iPhone en iPad met iOS 10 heeft automatisch Apple Home, een Siri-compatible app waarmee je vanaf één plek al je ‘Apple approved’ smart home apparaten kan bedienen.

Ondertussen wordt de virtual assistant van Amazon, Alexa, nog maar net in enkele geselecteerde telefoons ingebouwd. De Google Assistant staat standaard alleen geïnstalleerd op de Pixel telefoons van Google.

Toch krijgt vooral Amazon veel positieve aandacht doordat het een gemakkelijk startpunt is om je huis mee te automatiseren. Ondertussen heeft Apple een beetje het imago van een achterblijver.

Terwijl heel de smart home wereld wordt ingepakt door apparaten als de Amazon Echo en Google home herinnert Cook diezelfde wereld er aan dat Apple standaard al veel van deze technologie in iPhones en iPads inbouwt.

Smart Home strategie van Apple

Als we die visie combineren met het werk wat Apple steekt in de Apple AirPods (draadloze oortelefoontjes) en de Apple Watch – beide apparaten waarmee je Siri simpel kunt bedienen – dan zien we de richting waarin de smart home strategie van Apple zich aan het bewegen is.

Bron: businessinsider