Wolkje melk iemand? Waar anders dan in Engeland – het thee-drink land bij uitstek – zouden ze iets uit vinden als een slimme waterkoker met WiFi en een Cloud verbinding? De AppKettle is een slimme waterkoker van geborsteld staal met een glazen ruitje en een LED display.

Installeren is simpel: gewoon de voet aansluiten, de koker er op plaatsen en de deksel bevestigen. Vervolgens download je de gratis app waarbij je een WiFi verbinding op kunt zetten. De waterkoker wordt dan onderdeel van je draadloze thuisnetwerk.

Waarom een waterkoker met WiFi?

Waarom zou je dat doen, vraag je je misschien af? Nou, met een WiFi en cloud verbinding wordt het mogelijk om meerdere gebruikers te definiëren die allemaal verschillende temperaturen wensen voor hun kopje thee. Zo ook voor het flesje van je baby dat ook gekookt water van een bepaalde temperatuur nodig heeft.

Verder kan je de ketel zo instellen dat hij automatisch iedere ochtend op een bepaald tijdstip voor je gaat koken zodat je gelijk aan de thee kan. Uiteraard krijg je ook een reminder als het water bijgevuld moet worden.

Social sharing

Je waterkoker geeft zelfs een ‘boost’ voor je sociale leven! Je kan op de Social Sharing knop drukken om je koker automatisch vrienden uit te laten nodigen voor een vers kopje thee.

Tot slot komt er begin volgend jaar ook ondersteuning voor Amazon Echo zodat je naar de waterkoker kan roepen: ‘Alexa, koken!’ waarna hij (of zij?) direct – zonder morren – voor je aan de slag gaat.

Bron: Automatedhome