De Eta Clock is niet zomaar een klok. Hij vertelt je niet eens hoe laat het is! Wel verbindt hij je met je naasten. De Eta Clock laat je namelijk zien waar de belangrijkste mensen in je leven hun tijd spenderen. Iedere wijzer staat voor een bepaald persoon en ieder deel van de wijzerplaat voor een specifieke plek.

Als de mensen met hun dag bezig zijn volgen de wijzers hun locatie, bijvoorbeeld ‘werk’ of ‘thuis’ en wordt deze zichtbaar op de klok.

Digitale wereld wordt tastbaarder en menselijker

Volgens de makers van de klok is het hoog tijd dat we onze ‘connected’ ervaringen upgraden. De digitale wereld moet tastbaarder en menselijker worden. De connecties met onze naasten moeten zichtbaar zijn in de fysieke wereld en persoonlijk aanvoelen. Daarom hebben de ontwikkelaars bij het ontwerp van de klok de principes van ‘human-centric engineering’ en ‘cognitive neuroscience’ centraal gezet.

Centrale plek aan de muur

De Eta Clock is gemaakt van mooie materialen met een modern, minimalistisch ontwerp. Hij moet natuurlijk mooi genoeg zijn om op een centrale plek aan de muur te hangen.

Je kan de klok instellen met de Eta Clock mobiele app. Andere mobiele apparaten sturen hun locatie automatisch naar de beveiligde server die de informatie vervolgens weer doorgeeft aan de klok. Je hoeft dan niet meer naar kleine schermpjes te kijken maar gewoon naar de klok waar je in één oogopslag kan zien waar je naasten zich op dat moment bevinden.

Eta Clock app

Om zichtbaar te worden op de klok moet de Eta Clock app worden gedownload en moet je deze toegang geven tot je locatievoorzieningen. Vervolgens moet je de klok thuis toegang geven tot je Wifi netwerk.

Privacy

Iedere klok heeft zijn eigen lokale data opslag. Zodra de locatiegegevens de server gepasseerd zijn gaat de data direct naar de klok. Op de server wordt het dan automatisch weer gewist. Jij bent de enige eigenaar van deze data.

Zelf aanpassen

De klok en wijzerplaat kan je helemaal naar je eigen hand zetten. Uiteraard kan je ook de locaties die je wilt zien aanpassen. Wijzers – die dus staan voor personen – kan je zelf toevoegen.

De klok staat op dit moment op het crowdfundingplatform Kickstarter.