Amazon brengt een nieuwe tablet uit: de Amazon Fire HD 10. Het bijzondere aan deze tablet is dat deze ook dienst doet als ‘hands-free’ Amazon Echo met de virtuele assistent Alexa.

Amazon Fire HD 10

De nieuwe Amazon Fire tablet heeft een 10.1 inch scherm van met een resolutie van 1080p. Aan boord heeft hij een 1.8 GHz quad-core processor, 2 gigabyte RAM en 32 of 64 gigabyte aan opslagruimte. Dat is vrij beperkt maar je kan deze zelf uitbreiden naar 256 gigabytes dankzij een microSD slot. De tablet heeft twee speakers en een accu die 10 uur mee gaat.

Niet de beste tablet

De nieuwe Amazon Fire HD 10 is niet de beste tablet die je kan kopen. Vooral omdat je bent beperkt tot het Fire OS besturingssysteem en het systeem er vooral op is gericht om via Amazon zoveel mogelijk producten te kopen. In het algemeen is de tablet goed genoeg voor normaal gebruik. Vooral als je alleen wil lezen of films wil kijken. De iPad van Apple is veel duurder dus qua prijs is de Fire als optie zeker interessant. Ook zou de Fire nog duurzamer zijn dan de iPad en daarom meer geschikt voor kinderen.

Alexa

Wat vooral interessant is aan deze Fire tablet is het feit dat Alexa altijd luisterend aan staat. Je kan hem zelfs ‘hands free’ gebruiken waardoor de tablet in feite fungeert als een Amazon Echo. Je kan de tablet dus aansturen met stemcommando’s. Alexa staat altijd tot je beschikking.

Dit is niet de eerste keer dat Alexa beschikbaar is op een Amazon Fire tablet maar het is wel voor het eerst dat de ‘hands-free’ feature beschikbaar is, net als bij de Amazon Echo smart speaker.