Echo connect is een nieuwe accessoire voor de Amazon Echo waarmee je van de populaire smart speaker een geavanceerde speaker-telefoon kan maken. Inclusief een slimme telefoniste die Alexa heet.

Amazon Echo Connect

Voorheen kon je alleen bellen van de ene Echo speaker naar de andere. In feite als een soort intercom systeem. Nu kan je ieder contact uit je adresboek bellen, of het nu een mobiel nummer is of een vaste lijn. Ook kan je gemakkelijk de virtuele assistent Alexa lokale bedrijven laten bellen en noodoproepen laten doen.

Alexa als persoonlijke telefoniste

Je verbindt de Echo connect box met je bestaande telefoonlijn en vervolgens gedraagt je Echo speaker zich als een slimme speaker-telefoon. Alexa wordt je slimme persoonlijke telefoniste die altijd het overzicht bewaart en alle nummers bij de hand heeft.

Het enige wat je nodig hebt om Echo Connect te gebruiken is een: vaste telefoonlijn, Echo compatible speaker (zoals Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Spot of Echo Show) en de Alexa app op je mobiele telefoon (om te syncen met je adresboek).

Alexa vertelt je wie er belt

Uiteraard kan je ook via de Echo gebeld worden. Je kan zelfs opnemen door te zeggen: “Alexa neem op”. Als het een bekend nummer is zal Alexa je ook vertellen wie er belt.

Echo Connect gaat $34.99 kosten. Helaas is Connect voorlopig alleen verkrijgbaar in de VS.