Op de CES 2017 werd de belofte van het volledig geïntegreerde ‘huis van de toekomst’ een realiteit toen ELAN de laatste generatie van haar smart home control system introduceerde. De kracht van ELAN was altijd gebruiksgemak, betrouwbaarheid en prestaties. De nieuwe ELAN 8 verbetert de intuïtieve interface sterk en voegt daar stembediening aan toe met Amazon Alexa.

Deze verbeteringen werden beloond toen de ELAN 8 op de CES 2017 de prijs voor “2017 Human Interface Product of the Year” ontving.

“De smart home is zojuist slimmer geworden” aldus Joe Roberts, Directeur van Core Brands, het moederbedrijf van ELAN. “Met ELAN 8 kunnen huiseigenaren al hun individuele smart devices en subsystemen integreren en ze via de intuïtieve ELAN interface bedienen.”

ELAN 8 heeft nu ook Amazon Alexa

De ELAN 8 software zorgt ervoor dat je geen verschillende apps en schakelaars hoeft te hebben om de verlichting, beveiliging, audio, video en andere aspecten van het connected home te bedienen. Al deze componenten kunnen nu worden bediend via het ELAN systeem. In aanvulling op de integratie met Nest, Lutron, DISH en andere populaire systemen heeft ELAN nu dus ook stembediening via Amazon Alexa waarmee alle basisfuncties kunnen worden bediend.

Je eigen kalender geïntegreerd

Elan 8 voegt een nieuwe media tab en streaming interface toe met een nieuwe “zone” sleep timer functie. De nieuwe interface heeft ook een optie waarmee je kanalen en ‘TV favorieten’ kan kiezen. Iedereen in huis kan hiermee zijn eigen kanalen en favorieten managen. Familieleden kunnen snel media bij elkaar groeperen om zo de beste entertainment ervaring mogelijk te maken.

Met de update komen er nieuwe bedieningsmogelijkheden en wordt het gemakkelijker om de bediening beter af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Zaken als Microsoft Outlook, Google Gmail en Apple iCal zijn inmiddels ook geïntegreerd in de ELAN kalendermodule. Hierdoor heeft de ELAN 8 altijd je schema bij de hand.

Bron: yahoofinance