Stel je voor dat je smart home je goed kent. Echt goed… Zó goed dat hij het licht voor je aan doet als je ‘s nachts om 03:00 je bed uit stapt voor de gebruikelijke nachtelijke pitstop. Met het Eliot programma van het bedrijf Legrand moet dat realiteit worden.

De naam Eliot is een samenvoeging van Elektriciteit en IoT. Het Franse electronikabedrijf Legrand wil met dit produkt smart homes autonoom maken. In je huis gaan dan de gordijnen automatisch dicht en is het koffiezetapparaat al aan het brouwen nog voordat je wakker bent. Dat soort werk.

Je smart home maakt je eerder wakker bij file

Daarbij wil Legrand ook gebruik maken van relevante datastromen. Als bijvoorbeeld blijkt dat de files op een bepaalde dag fors zijn dan maakt je smart home je 20 minuten eerder wakker zodat je toch op tijd op je werk kunt zijn.

Het doel van Eliot is om IoT devices van allerlei platformen te verbinden tot één naadloos geheel. Om dat te bereiken zijn ze samenwerkingen aangegaan met Samsung, Amazon en Cisco. In plaats van het in de markt duwen van eigen produkten hoopt Eliot juist te profiteren van de miljoenen smart devices die al in de huizen van mensen staan.

Meeliftend op succes Amazon Alexa

Een groot deel van de bestaande markt van Legrand bestaat uit nieuwbouw kantooromgevingen. Daarin hebben ze bijvoorbeeld een samenwerking met Cisco waarbij de verlichting, thermostaat en zonneschermen in één intelligent systeem samenwerken. Hierbij passen de lichten en de temperatuur zich bijvoorbeeld automatisch aan aan de persoon die zich in de ruimte bevindt. Die slimme elementen wil Legrand nu naar het smart home brengen. Meeliftend op het succes van opkomende virtuele assistenten als de Amazon Alexa.

Eliot maakt gebruik van ARTIK Cloud om alle connected systemen in huis met elkaar samen te laten werken via een ‘all-in-one’ control systeem. Ook kan hierbij gebruik worden gemaakt van systemen van derde partijen als IFTTT.

Presence sensing technologie

Door te leren van gewoonten, timing en data in IoT devices wil Legrand een poging doen om je dagelijks leven zoveel mogelijk te vergemakkelijken. Vanaf het moment dat je op staat, naar je werk gaat tot je weer thuis komt. Met Eliot komt ook presence sensing technologie die ervoor zorgt dat je connected devices kunnen waarnemen of jij – of je hond – in huis lopen. Ook hoe snel je je beweegt en waar je naartoe gaat. Om bijvoorbeeld ‘s nachts de lichten automatisch aan te laten gaan als je ergens naartoe loopt.

Meer weten over Eliot? Kijk hier.

Bron: cnet