Snelle WiFi voor gasten en bewoners in de gemeenschappelijke ruimten. Slimme energie meters waarmee energiegebruik kan worden beheerd. En een slimme sensor die eventuele waterlekken op kan sporen. Allemaal in dit Executive Condominium in Singapore.

Executive Condominium

Dat zijn maar enkele van de nieuwe toepassingen die je kan vinden in het iNz Residence dat binnenkort wordt gebouwd in Singapore. De iNz Residence is een Executive Condominium. Dat is een hybride vorm van een door de overheid beheerd gebouw/gebied en een privé gebouw. Ze hebben een privé gedeelte maar ook een – vaak met hekken afgeschermd – gemeenschappelijk gedeelte gebied wat wordt beheerd door de overheid.

In het slimme huis kan je via een bedieningspaneel ook de wasmachine, verlichting en klimaatbeheersing regelen.

Internet-ready smart home

De ontwikkelaar uit China maakt er ook een “Internet-ready smart home” van. Hierbij krijgen huiseigenaren de beschikking over 1 Gbps glasvezel breedband. De WiFi is, naast in de huizen, verder te gebruiken in de gemeenschappelijke ruimten zoals het clubhuis, de fitnessruimte en bij het zwembad.

Maisonnettes met vijf slaapkamers

De ontwikkelaar zet in totaal 497 huizen neer, van twee slaapkamer huizen tot maisonnettes met vijf slaapkamers. Mocht je interesse hebben – en geld over – er zijn er vast nog wel een paar beschikbaar.