Alle grote technologiebedrijven willen een een plekje in je huis veroveren. Veel doen dat door een device te plaatsen wat constant naar je luistert en waarmee je kan communiceren: een smart speaker. Amazon heeft de Echo, Google de Home en Apple komt met de HomePod. Facebook is misschien wel de volgende.

Facebook smart speaker met touchscreen

Die geruchten komen uit Azië, waar veel van de hardware van Silicon Valley wordt geproduceerd. Volgens een anonieme bron bereidt Facebook zich momenteel voor op de onthulling van een eigen smart home speaker met een 15-inch touchscreen scherm.

Amazon Show

Als dat je bekend voorkomt dan komt dat waarschijnlijk omdat Amazon onlangs een vergelijkbaar apparaat heeft aangekondigd: de Amazon Show. Dat is een Echo smart speaker met een 7-inch touchscreen.

2 miljard gebruikers

De Echo is al razend populair. Facebook heeft echter één voordeel ten opzichte van Amazon: 2 miljard gebruikers. Als je voor die doelgroep een apparaat uitbrengt wat je met je vrienden en familie laat communiceren op Facebook dan heb je waarschijnlijk een apparaat wat velen zullen kopen. Uiteraard is privacy ook hier een issue. Facebook is niet het bedrijf wat als eerste in je op komt als je aan bedrijven denkt die prima met privacy issues om gaan.

Volgens de bron zal het apparaat ergens in het eerste kwartaal van 2018 worden uitgebracht. Facebook reageert verder niet op de geruchten.

Bron: Mashable