De Amazon Echo was een van de meest gewilde items tijdens de feestdagen eind vorig jaar. Het apparaat was met de Kerst zelfs compleet uitverkocht. Een van de vele ‘skills’ die de Echo heeft zijn de Flash Briefings.

Flash Briefings

Flash Briefings zijn een collectie mini podcasts van nieuws aanbieders die door de gebruikers zelf in te stellen zijn. Bronnen voor de Flash Briefing zijn o.a.: BBC News, National Public Radio, The Economist, The Associated Press, AccuWeather en Slate.

Gebruikers kunnen die briefing gemakkelijk zelf naar eigen behoefte instellen door in de Alexa app de bronnen aan te passen.

Iedere nieuws aanbieder heeft andere aanpak

De Flash Briefings van Slate, die een tijdje terug aankondigden naar de Echo te komen, heten ’90 seconds with Slate’. Zelf omschrijven ze het programma als ‘hapklare brokken van cultuur, politiek, technologie of sportnieuws.’

Iedere nieuws aanbieder heeft een andere aanpak wat het creëren van de Flash Briefings betreft. De ’90 seconds with Slate’ wordt bijvoorbeeld om de dag gepubliceerd terwijl de NBC zenders hun Flash Briefings 3 tot 4 keer per dag updaten.

De Flash Briefings van Quartz zijn een audio opname van een dagelijkse briefing email die ze al langer uitbrengen.

Nog in het beginstadium

We zijn nog altijd in het beginstadium wat de nieuws consumptie via de Echo betreft. Toch zijn mensen al druk aan het verzinnen hoe de toekomst van de Echo er op dat gebied uit zou kunnen zien.

“Na bijna een jaar in het bezit te zijn van een Echo ben ik verbijsterd hoe de manier waarop ik nieuws en informatie consumeer is veranderd. Ik heb een laag van ‘on-demand’ audio gecreëerd waar ik steeds meer van afhankelijk ben geworden.” zegt Josh Stearns, Associate Director van het Democracy Fund.

Ondanks het feit dat hij de meeste dagen online media consumeert vindt hij Flash Briefings vooral handig om ook content te krijgen terwijl hij met andere dingen bezig is zoals huishoudelijke klusjes.

Hij ziet een toekomst voor zich waarbij de Echo in staat zal zijn om zeer actuele lokale nieuws-, weer- en verkeersupdates te geven.

Alexa wat is het nieuws?

Juist omdat de de consumptie van nieuws via de Echo nog in het beginstadium is weten we nog niet welke kan het op gaat. De Echo is in een positie om de leegte die ontstaat door de afname van de geprinte media op te vullen. Het gemak waarmee je kan vragen ‘Alexa, wat is het nieuws’ zou tot een flinke toename in media consumptie kunnen leiden.

Bron: mediafiledc