Google gaat op 4 oktober nieuwe producten aankondigen. Volgens de geruchten zijn dat nieuwe Pixel smartphones en een nieuwe versie van de Daydream View headset. Maar de grootste verrassing is dat er een kleine versie van de Google Home smart speaker komt: de Google Home Mini.

Google Home Mini

De Google Home Mini is een kleine, platte versie van de originele Google Home smart speaker. Dat is een slimme speaker die je kan bedienen met stemcommando’s. Je kan hem apparaten in je huis laten aansturen maar je kan hem ook allerlei vragen stellen waarop hij vervolgens antwoordt geeft.

Draagbaar

Het idee achter de kleine Google Home is dat mensen behoefte hebben aan een apparaat wat draagbaar is en je beter door het huis kan verplaatsen. Het volgt ook op het succes van de kleinere variant van de Amazon Echo: de Echo Dot.

Foto’s gelekt

Er zijn gelekte foto’s op internet verschenen waarop de nieuwe Google Home te zien is. We zien drie kleuren: krijt, houtskool en koraal. Bovenop het apparaat zien we vier stippen die lijken op LED’s voor notificaties. Waarschijnlijk is hiervoor gekozen om stroom te sparen. De Google Home Mini zou namelijk gevoed worden door een accu. De kleine Google Home zou volgens de geruchten een prijskaartje krijgen van $49
Google Home Mini
Het is nog even afwachten wanneer hij in Nederland verschijnt. De originele Google Home is nog altijd niet in Nederland verschenen.