Een gewonde veteraan in de VS heeft dankzij de Gary Sinise Foundation een nieuw smart home gekregen wat hem de rest van zijn leven gaat ondersteunen bij zijn dagelijkse taken en bezigheden. Het is de eerste van ruim vijftig smart homes die de stichting bouwt.

Kapitein Luis Avila raakte gewond toen in 2011 in oorlogsgebied een geïmproviseerde bom ontplofte. Hij verloor daarbij zijn linkerbeen en kreeg daarna nog twee beroertes en twee hartaanvallen. Ook liep hij hersenschade op. Door zijn verwondingen vormen simpele taken in- en rondom zijn huis voor hem een enorme uitdaging.

Dankzij de Gary Sinise Foundation zijn Avila en zijn familie nu de trotse eigenaren van een nieuw smart home in Chevy Chase, Maryland.

Tjokvol smart home technologie

Met het activeren van een sensoren of via een iPad kan Avila nu iedere deur in zijn huis gemakkelijk in- of uit gaan. Het huis zit tjokvol smart home technologie waaronder een slimme thermostaat, automatische verlichting en blindering, ventilatie en multiroom audio. Verder vinden we in het huis: een lift, een speciale badkuip en douche en grote ruimten waar hij gemakkelijk met zijn rolstoel doorheen kan bewegen.

Zijn Forever Home

Het hypotheekvrije huis staat symbool voor een nieuwe start voor Avila, zijn vrouw en drie kinderen. “Dit huis gaat ondersteuning bieden aan zijn familie voor de rest van hun leven,” zegt acteur Gary Sinise. “We noemen dit zijn forever home.”

Het begin van meer dan 50 smart homes

De Gary Sinise Foundation meldt in een statement dat de ceremonie vrijdag in Chevy Chase het begin inluidt voor de bouw van meer dan 50 smart homes. De organisatie bouwt deze speciaal voor gewonde veteranen en hun families.

Gary Sinise is bekend van zijn rol als gewonde veteraan in de Oscar Winnende film “Forrest Gump”. Daarnaast is hij ook een fanatiek muzikant.

Meer over de Gary Sinise Foundation vind je hier.

Bron: NBCWashington