Amazon is gestart met een geheim team wat zich gaat richten op het onderzoeken van kansen in de Healthcare sector. Amazon heeft dit team ‘1492’ genoemd, wat waarschijnlijk een referentie is naar het jaar dat Columbus voor het eerst voet zette in Amerika.

Het team, wat zijn hoofdkwartier heeft in Seattle, richt zich zowel op hardware- als software projecten. Amazon houdt zich steeds meer bezig met het onderzoeken van nieuwe kansen in de Healthcare. Zo zijn ze onlangs ook begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de verkoop van medicijnen.

Telemedicine

De nieuwe denktank gaat kijken naar mogelijkheden waarbij data wordt gehaald uit bestaande systemen waar medische data is opgeslagen. Als dat lukt dan kan Amazon die informatie beschikbaar maken aan klanten en hun doktoren. Ook gaat het zich richten op de bouw van een platform voor ‘telemedicine’. Hiermee kunnen op afstand diagnoses kunnen worden gesteld en behandelingen worden gegeven. Gewoon in je eigen huis.

Verder onderzoekt het team ook health toepassingen voor bestaande Amazon hardware, waaronder Echo en Dash Wand. Ziekenhuizen en doktoren zijn een tijdje terug al begonnen met het ontwikkelen van skills voor de voice assistant van Amazon: Alexa.

Amazon Web Services

Toch is 1492 niet het enige team binnen Amazon wat zich bezig houdt met health en life sciences. De cloud dienstverlening van Amazon, Amazon Web Services, timmert namelijk ook aan de weg om Microsoft en Google te verslaan in het winnen van contracten bij grote ziekenhuizen en farmaceuten. Amazon heeft ook geïnvesteerd in een health startup die Grail heet waarmee ze een bijzondere dienstverlening op gaan zetten voor toekomstige klanten van deze cloud dienstverlening.

Bron: cnbc